РУСИЈА УЗВРАЋА УДАРАЦ: Спреман одговор за Американце!

РУСИЈА УЗВРАЋА УДАРАЦ: Спреман одговор за Американце!

19 фебруара 2019

Неименовани извор из руске наменске индустрије која се бави производњом крстарећих ракета рекао је да ће копнена верзија система “Kалибр” бити готова већ крајем ове године и спремна за масовну производњу, будући да су Сједињене Државе изашле из Споразума о ликвидацији балистичких ракета средњег и кратког домета.

Русија ће већ до краја ове године направити први ракетни систем копненог базирања који ће бити наоружан крстарећом ракетом великог домета “Kалибр” (2500+ км). Ово је интернет порталу ТАСС рекао неименовани извор из корпорације која се бави производњом ових далекометних ракета.“Ракетни комплекс копненог базирања ‘Kалибр’ наоружан истоименом ракетом могао би бити завршен и пуштен у серијску производњу већ до краја ове године”, рекао је саговорник ове медијске куће.

Русија у први мах неће ући у масовну производњу споменутог наоружања. Она ће зависити о даљњим потезима Сједињених Држава, посебно када је у питању њихово ракетно присуство на територију Европе.

Уколико дође до повећања присуства офанзивних ракетних потенцијала на европском континенталном театру, Русија ће реципрочно одговорити на тај потез. Ако ситуација ескалира, нико не треба да сумња у способности руског војно-индустријског комплекса да произведе на стотине, па и хиљаде крстарећих ракета “Kалибр”, укључујући ту и адаптирану верзију хиперзвучног ракетног комплекса “Kинжал”.

Он је том приликом објаснио да је за практичну реализацију копнене верзије ракетног комплекса “Kалибр” потребно врло кратко време, јер се ова ракета већ одавно налази у наоружању руске војске (поморски борбени капацитети), а који је поред небројено великог броја вежби пронашао и своју борбену примену. “Да би се овој ракети променила намена у оружје класе земља-земља, неопходно је увести неке измене у комплексу управљања и изменити програм који осигурава његову функцију”, рекао је извор.

Недавно је руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио да ће копнена варијанта ракетног комплекса “Kалибр” с ракетом великом домета бити направљена најкасније до краја 2020. године.

То је једна од повратних мера које су уследиле након једностраног изласка САД.а из Споразума о ликвидацији балистичких ракета средњег и кратког домета, који је ова држава потписала још са СССР-ом (правни наследник је Русија).

(хр.рбтх.цом)

KOMENTARI3 коментара

  1. Budi Bog s nama says:

    Ako želite da krstarite morima, okeanima i atlantikom - "Koristite Ruske Krstareće Rakete - RKR Agency" u saradnji sa PutinTravel. Tu nema zime sem vrućine, money back garanty. Ko preživi orden primi, inače posthumno, svakako primi.

  2. Budi Bog s nama says:

    Da bi ste ovo razumeli gledajte Spilbergov film "Imperija uzvraća udarac". Ne samo da uzvraća već i obara i pobeđuje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u