РУСИЈА започела градњу нове инфективне болнице! ЗА ДВЕ НЕДЕЉЕ СВЕ ГОТОВО

РУСИЈА започела градњу нове инфективне болнице! ЗА ДВЕ НЕДЕЉЕ СВЕ ГОТОВО

26 марта 2020

Нова инфективна болница, у којој ће московске власти сместити најтеже болеснике заражене вирусом корона, требало би да буде спремна за коришћење до 15. априла, а на њеној изградњи ради се даноноћно, пренела је телевизија „Еуроњуз“.

Власти су саопштиле да се изградња болнице у Новој Москви одвија веома брзо и није реч о привременом решењу – болница ће бити опремљена савременом опремом за интензивну негу и служиће престоници деценијама.

„Болница је предвиђена за 500 пацијената, али по потреби се може сместити и 630. У њој ће се налазити сва потребна опрема за интензивну негу. Желео бих да истакнем да та болница није привремено решење, већ ће служити грађанима престонице 20-30 година“, изјавио је заменик градоначелника Москве Андреј Бокчарјов.

Болница ће се састојати од неколико делова. У зависности од намене, радови ће се изводити различитим материјалима: бетонским блоковима, модуларним конструкцијама, као и вишеслојним сендвич-панелима које је могуће брзо међусобно спојити.

Инфективни блок ће заузимати површину од око 70.000 квадратних километара.

Подсетимо, у Русији је регистровано 840 случаја коронавируса у 56 региона, од чега је оздравило 38 људи. Само за последњих 24 часа заражене су 182 особе.

Већина случајева инфекције вирусом корона забележена је управо у Москви. Током следеће недеље, која ће бити нерадна на нивоу целе државе, у главном граду биће затворени паркови, ресторани и кафићи, како би се избегло ширење вируса.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u