RUSKA DUMA: Ukrajina će verovatno napasti Krim, zato ruska vojska zauzima položaje

RUSKA DUMA: Ukrajina će verovatno napasti Krim, zato ruska vojska zauzima položaje

13 марта 2014

Russia Crimea vehicles army 039Čelnik Komiteta ruske Državne dume za odnose sa bivšim sovjetskim državama Leonid Slucki izjavio da neke ruske vojne jedinice zauzimaju položaje na Krimu.

Slucki dodaje da će vojne jedinice delovati „samo u slučaju vojnog napada iz Kijeva“.

„Sada ima nekoliko vojnih jedinica tamo koje zauzimaju pozicije u slučaju da bude nekog otpora, oružane agresije, vojne ekspanzije iz Kijeva“, rekao je Slucki kasno sinoć za moskovsku radio stanicu Ećo.

Parlamentarac je dodao da bi ruski vojnici mogli biti potrebni ukoliko neđeljni referendum na Krimu dovede do iznenadne vojne intervencije iz Kijeva i naveo da je „to verovatno“, prenela je agencija AFP.

„To nije vojna operacija velikih razmera. Kada jedinice bandita – ne daj Bože – ulete ka jugoistoku Ukrajine, posebno ka Krimu, shvatate da bi bilo teško da se (tome) odmah suprotstavimo. Mi nismo mađioničari. S toga, jeste, neke vojne jedinice zauzimaju položaje ovde (na Krimu)“, tvrdi Slucki koji često govori ispred Državne dume o Ukrajini.

Prema njegovim rečima „vrlo verovatno takav upad, nažalost, očekuje se u danima kada se održava referendum“, a ruski vojnici delovaće „samo“ u slučaju vojnog napada iz Kijeva.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u