РУСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА не признаје СВЕПРАВОСЛАВНИ САБОР!

РУСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА не признаје СВЕПРАВОСЛАВНИ САБОР!

17 јула 2016

a880d90af6183b1eceb3de387c1b099fКако се и могло очекивати, Руска православна црква није окупљање на криту поглавара 10 од 15 православних цркава признала за „Свеправославни Сабор”.

Свети Синод РПЦ – који је заседао у Даниловом манастиру у Москви под руководством патријарха Кирила – оценио је:

„Сабор који је одржан на Криту, а у чијем заседању су узели учешће предстојатељи и архијереји из 10 од 15 аутокефалних Православних Помесних Цркава, важан је догађај у историјси сабоског процеса у Православној Цркви. Али, основу свеправославне сарадње чинио је током целог саборског процеса чинио је консензус.

Чланови Синода су констатовали да одржавање Сабора при одсуству сагласности низа аутокефалних Православних Цркава нарушава тај принцип, због чега се Сабор одржан на Криту не може сматрати Свеправославним, а на њему донети документи – за документе који изражавају свеправославни консензус”.

Синод РПЦ је наложио својој библијско-богословској комисији да објави и изучи документа донета на критском Сабору. Па да му потом представи своје закључке о њима.

KOMENTARI2 коментара

  1. Jovan says:

    Bogu hvala, jos ima onih koji nisu pod upravom cia i vatikana.

  2. Major Dangić says:

    Spasiba voljena Rusijo! Spasiba što ste stali na branik slobode, ljudskosti i Pravoslavlja. Živ nam i zdrav bio svepravoslavni care Vladimire Vladimiroviču!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u