РУСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА не признаје СВЕПРАВОСЛАВНИ САБОР!

RUSKA PRAVOSLAVNA CRKVA ne priznaje SVEPRAVOSLAVNI SABOR!

17 jula 2016

a880d90af6183b1eceb3de387c1b099fKako se i moglo očekivati, Ruska pravoslavna crkva nije okupljanje na kritu poglavara 10 od 15 pravoslavnih crkava priznala za „Svepravoslavni Sabor”.

Sveti Sinod RPC – koji je zasedao u Danilovom manastiru u Moskvi pod rukovodstvom patrijarha Kirila – ocenio je:

„Sabor koji je održan na Kritu, a u čijem zasedanju su uzeli učešće predstojatelji i arhijereji iz 10 od 15 autokefalnih Pravoslavnih Pomesnih Crkava, važan je događaj u istorijsi saboskog procesa u Pravoslavnoj Crkvi. Ali, osnovu svepravoslavne saradnje činio je tokom celog saborskog procesa činio je konsenzus.

Članovi Sinoda su konstatovali da održavanje Sabora pri odsustvu saglasnosti niza autokefalnih Pravoslavnih Crkava narušava taj princip, zbog čega se Sabor održan na Kritu ne može smatrati Svepravoslavnim, a na njemu doneti dokumenti – za dokumente koji izražavaju svepravoslavni konsenzus”.

Sinod RPC je naložio svojoj biblijsko-bogoslovskoj komisiji da objavi i izuči dokumenta doneta na kritskom Saboru. Pa da mu potom predstavi svoje zaključke o njima.

KOMENTARI2 komentara

  1. Jovan says:

    Bogu hvala, jos ima onih koji nisu pod upravom cia i vatikana.

  2. Major Dangić says:

    Spasiba voljena Rusijo! Spasiba što ste stali na branik slobode, ljudskosti i Pravoslavlja. Živ nam i zdrav bio svepravoslavni care Vladimire Vladimiroviču!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *