РУСКА СТРАТЕГИЈА руши долар! СВЕТ ЋЕ СЕ ОКРЕНУТИ НАГЛАВАЧКЕ!

RUSKA STRATEGIJA ruši dolar! SVET ĆE SE OKRENUTI NAGLAVAČKE!

27 marta 2017

Russia gold 54z

Bez obzira na Trampovu pobedu na izborima, Rusija pokušava da se oslobodi vlasti moćne američke ekonomije i da postane nezavisna od američkog dolara, piše „Fokus onlajn“.

Trampova pobeda na izborima za Rusiju nije razlog da menja kurs. U svakom slučaju, ne u ekonomiji. Rusija kao i pre teži da se oslobodi kandži superiorne američke ekonomije. Ključ je nezavisnost od američkog dolara. Pošto evro za Kremlj nije alternativa, Rusija sve više računa na zlato.

Moskva se tom strategijom vodi još od završetka rada Bušove administracije, ali ukrajinska kriza je postala katalizator. Od novembra prošle godine Centralna banka Rusije je povećala zlatne rezerve za 72 tone, a u februaru im je dodato još 9,3 tone. Ukupne rezerve trenutno iznose više od 1.650 tona. Toliko ih nije bilo od vremena SSSR-a.

Ekspert za zlato i politički savetnik Džejms Ričards je rekao za „Velt“:

„Putin kupuje zlato, jer veruje da će u dugoročnoj perspektivi biti smanjeno poverenje u dolar ili da dolar pokušavaju da iskoriste kao oružje protiv Rusije.“

Zlato je idealno ulaganje za zaštitu svoje ekonomije, čak i ako to ne donosi kamate. Istina, zlato se smatra valutom koja ne pripada nijednoj državi na svetu.

Kupovina zlata se delom finansira prodajom hartija od vrednosti državnog duga SAD. Na taj način Moskva prati istu strategiju kao i Kina. Peking je nedavno u velikom broju prodavao američke hartije od vrednosti i umesto njih kupovao je zlato.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Hrvacki Svinjarevac says:

    Nije samo to nego ce Rusija i Kina najverovatnije uvesti zlatni standard ea tim zlatnim rezervama da sruse dolar i zapadnu privredu vrate u srednji vek. To ce drzati 10-20 godina i ponovo ce se vratiti na papirnatu valutu dok odradi ovo na zapadu. Ne moze se dolar unistiti samo pukim kupovanjem zlata od strane Rusije i Kine,to je nedovoljno. Druga varijanta je unistiti S.Arabiju i Katar, time zapad isto pada momentalno. Rusija i Kina imaju dovoljno nacina da zapad vrate u srednji vek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *