РУСКА ВОЈСКА СЕ ОБРАТИЛА ЈАВНОСТИ: Ово је истина о „мистериозној“ ракети 9М729!

РУСКА ВОЈСКА СЕ ОБРАТИЛА ЈАВНОСТИ: Ово је истина о „мистериозној“ ракети 9М729!

23 јануара 2019

Министарство одбране Русије одржава брифинг за аташее страних држава и новинаре о ракети 9М729. САД сматрају да ова ракета није у складу са овим Споразумом, што је Москва више пута негирала.

„Недавно је америчка страна предузела још један рушилачки корак. На високом нивоу је било речено да Вашингтон намерава да изађе из споразума. Практично одмах су нам то потврдили преко билатералних канала и јасно објаснили да објављени корак није позив на дијалог, већ одлука која је донета узимајушћи у обзир укупну ситуацију и да је коначна“, рекао је Рјабков новинарима и аташеима.Како је познато, додао је он, корен нагомиланих проблема је постојање међусобних замеракама Русије и САД по питању поштовања спорзума. Током вишегодишњих дискусија нисмо успели да приближимо позиције.

„По нашем дубоком убеђењу, то је настало само и искључиво због политике Вашингтона и начина на која се она води“, изјавио је Рјавбков.

Садашња ситуација око Споразума о ликвидацији ракета средњег и малог домета настала је искључиво због одбијања Вашингтона да прихвати дијалог, рекао је заменик шефа дипломатије Русије Сергеј Рјабков.

Он је додао САД још увек нису објасниле на основу којих информација су дошли до закључка да је ракета тестирана на домет који није у складу са Споразумом о ликвидацији ракета средњег и малог домета.

„Током дугог времена САД су јасно одбијале да наведу конкретан тип ракета у руском арсеналу, ограничавајући се наговештајима позивајући се на неке загонетне обавештајне податке. Само пре око годину дана САД су саопштиле да се ради о ракети 9М729. Међутим, још увек нису објаснили на основу којих података су у Вашингтону закључили да је ова ракета тестирана на забрањени домет по Споразуму о ликвидацији ракета середњег и малог домета“, додао је руски дипломата.

Многи од закључака да Русија крши споразум су измишљени, док су замерке Москве игнорисане.

(Спутњик)

KOMENTARI5 коментара

 1. Deda Micko says:

  Strina USA svadja se sa strinom Rusijom. Preko plota.

  • Velika Metla says:

   Деда,већ одавно су они који изгледају као мушкарци постали гори од најгорих сеоских прекоплотуша.........,кевћу ли кевћу! Ужас у шта се мушкост претворила! Па и најгора прекоплотуша се некада постиди својег кевћања,и ућути макар на дан! Ови не!

 2. Velika Metla says:

  Ви Руси много БРЕ тражите објашњења од наци-америке! Докле БРЕ? Радите свој посао и пустите шта америчке прекоплотуше кевћу!

 3. raikkonen says:

  eee rusi rusi, JAJARE!, KOME SE BRE PRAVDATE!?!? KONJOKRADICAMA!?!?

 4. Boze Pravde says:

  Govedari razumiju samo silu I sa njima tako I treba komunicirati. Rusi I Srbi su jedan narod I jedini imaju dusu od Boga datu, zato mnogima nije razumljivo njihovo ponasanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u