РУСКЕ СЛУЖБЕ ОТКРИЛЕ ЈАВНОСТИ: „Варуфакис је Сорошев плаћеник!“

РУСКЕ СЛУЖБЕ ОТКРИЛЕ ЈАВНОСТИ: „Варуфакис је Сорошев плаћеник!“

4 августа 2016

Greece Facing Uncertain Future After Rejecting EU ProposalsЈанис Варуфакис је постао као “рок звезда” алтернативних медија када је закопао Сирицу после референдума о прихватању мера штедње у Грчкој и сву кривицу за издају волје грађана тако свалио на Ципраса.

Пре тога га је његова лична снага и ранији рад у откривању финансијских игара Сједињених држава, као”Глобалног Минотаура”сврстала међу лјуде за поштовање у многим активистичким круговима, али се ипак исплела сумња око човека за кога су неки мудро тврдили да би било “исувише добро, да је стварно тако”.

Један од тих неколико гласова разума био је Ф.Вилијем Енгдал, који је одмах, у јулу 2015. године, поставио питање о личној биографији и сумњивим везама овог политичара, у чланку за часопис НЕО. “Wхат Стинкс абоут Вароуфакис анд тхе Wхоле Греек Месс?” се директно супротставлја превлађујућем наративу у алтернативним медијима и наводи на размишлјање да ли је Варуфакис стварно неки “херој” или само “Тројански коњ” на чекању.

Требало је да прође годину дана да се открије да ли је Енгдал био у прави или не. Енгдалово мишлјење се испоставило као тачно када је Варуфакис на веб страници Сорошевог Пројецт Сyндицате заступао стварање“Прогрессиве Интернатионал” (“Напредне интернационале”), како би се победили лјуди као што је Хилари Клинтон и… Председник Русије Владимир Путин.

У прото-манифесту запањујуће сличном ауторовим ранијим упозорењима о успону секуларних вахабија, грчки (анти)херој је оштро критиковао руског Председника и његове наводне савезнике „Трампа, Ле Пенову, британске Брегзитере са крајње деснице“ да су део „националистичке интернационале – класичног дела дефлаторног периода – уједињени у презиру према либералној демократији и способни да мобилишу оне који би се сломили.“

Није згорег подсетити на чињеницу да се Варуфакис раније појавлјивао на угледним медијима, које финансирају државе те, такве “националистичке интернационале” и, очигледно, није имао неки баш велики проблем тада са Москвом који би га одвратио од појавлјивања.

Са накнадном памећу, сада се може заклјучити да је врло могуће да је он, у ствари, био “агент спавач” и да је све време режирао долазак на власт, да се врло вешто представио свима онима који дају подршку мултиполарном свету и да је припремао да изнутра саботира тај систем који се тек појавио.

Када су Грци јасно и гласно одбили мере штедње, Варуфакис није желео да му се укалја репутација тиме што би остао у истом руководству, за које је унапред знао да ће свакако прихватити захтеве Немачке, па је поткопао партију и оставио свог бившег политичког “саучесника у злочину” да постане још омраженије жртвено јагње.

Уз сачувани углед, чак митологизован у главама многих као “човек од морала”, Варуфакис и његова подршка сада могу да планирају његов неумитни повратак.

Овај агент је намеравао да оперише изнутра, и да систем повуче у пропаст својим унутрашњим деловањем, али након референдума, смишлјен резервни план по коме је требало од Варуфакиса направити вођу “основног покрета отпора” против евро-опомињача (ауторов неутралнији израз за оне које медији зову “евроскептицима”). Другим речима, Варуфакису је дат задатак да води операцију ЦОИНТЕЛПРО 21. века.

Ништа од овога није само претпоставка, пошто је “грчки Јуда” изабрао да своју изјаву објави на сајту “Пројецт Сyндицате” и тиме потврдио веома блиске везе са Џороџом Сорошем. Не само да овај финансијер обојених револуција непосредно финансира и овај портал (Фонд за отворено друштво му је 2014. године дао 350 000 долара), него и он редовно користи овај портал као своју омиљену платформу за објавлјивање сопствених текстова.

Метафорично говорећи, ово је најближе „утроби звери“ у киберпростору, а Варуфакис нема никаквог срама, те јавно рекламира своје везе са човеком, који смишлја како да мења режиме по свету и притом је познати русофоб.

Може се заклјучити, и не би било неразумно, да Сорош све време стоји иза Варуфакисове схеме Тројанског коња, тј. развоја “Напредне интернационале” секуларних вахабија, а може се десити и да је иза “Убице Минотаура” све време.

У овом тренутку је јасно да је Варуфакис један од многих Сорошевих “политичких копилади” коме је указано поверење да прави униполарно контролисане фронтове “протеста” за управлјање обојени револуцијама.

У овом контексту, то је онај, који ће се вероватно оденути у неке модерне и “само-праведне” регалије и борити против „фашизма“ у Европи, који предводи Русија, тако профитирајући највише могуће од секуларног вехабијског покрета и организујући јавно репрезентативни и “легитиман” параван за њихову милитантност.

Претериваће се са Варуфакисовим чувеним “култом личности” у левичарским медијима који се лажно представлјају као подршка мултиполарном свету и гледаће да искористе што више зомбирану “идеолошку доследност” своје читалачке публике како би их репрограмирали у појединце против система и у заблуделе анти-руске провокаторе.

Очекује се да ће секуларне вахабије, које организују Сорош и Варуфакис кроз “Напредну интернационалу” касније бити употреблјене против Трампа, европских влада које немају баш много поверења у ЕУ, као што су Пољска и Мађарска, против оних који су подржали Брегзит и покрета Ле Пенове – сви они и јесу поменути поред Путина, као део “националистичке интернационале” – како би изазвали насилне сукобе и дестабилизовали најпрагматичније западне снаге окренуте ка Русији. Нема другог начина, него овај процес описати као још једну фазу стално растућег хибридног рата против мултиполарног света.

Тројански коњ је сада припремлјен да ову геополитичку драму поведе у правцу грчке трагедије, а “Убица Минотаура” се претвара у исту ону митолошку звер која га је учинила познатим. Овог пута уз невероватну иронију, да се звер сада храни заблуделима левичарским активистима, уместо вишком капитала, а касније ће избацивати русофобичне блјувотине.

Андреј Корибко / Катехон

KOMENTARI3 коментара

  1. Ај витнис says:

    Да обавестим Руске обавештајце. И Варуфакис и Ципрас су Сорошеви штићеници. То су показали доласком на власт, али пошто нису могли на тако "малом" простору да раде заједно, прво је употребљен Ципрас, па кад он пукне, онда ће доћи херој Варуфакис. Зар руским обавештајцима није био чудан и изненадан развод Варуфакиса и Ципраса, два нераздвојна сапутника у политици и сорош класкалици? И даље деловање Ципраса, који напрасно и преко ноћи прихвата све захтеве Брисела против Грчке, и Варуфакисово оснивање тамо неке политичке ново-интернационале ЕУ либерал политичара(који иначе купе мрвице са стола америчких либерланих политичара и од тога преживљавају) и баљезгарење против Ципраса, без икаквог одјека? Обавештајци, није никаква тајна, чак ни јавна, да је Ципрас дипломац Сороша, радо виђен гост код Сороша (пре избора, а касније није било практично), човек који је дигао такву буку против ЕУ да су сви очекивали малтене избијање рата између ЕУ и Грчке, човек који Грке ладно превео жедне преко воде а на крају човек који ће невероватно и преко ноћи "пристати" на све захтеве Брисела? А био изабран само зато што је био отворено против захтева Брисела и ММФ-а. После његовог избора, медији су истог момента зацементирани. Мук и тишина, без накнадне реакције у Грчкој, је уствари био подмукли државни удар Ципраса, виђен само у Србији и нигде више на свету. Тако је Вучић дошао на власт и после тога медији су такође зацементирани у својој јаловој тишини. Уосталом, сит сам и наших Ципраса и Варуфакиса. Не занима ме више ни један од ова два бела голуба превртача. Офуцано и јадно као и у Србији. Реаговао сам само зато што је Ципрас изостављен. А он са Русијом манипулише као и Вучић. Користи огромне проблеме које Русија има са тоталном западном изолацијом и помало се иживљава, а обавештајци Русије то тумаче као отварање нових и алтернативнох "путева" Русије. Наивни и глупи као и увек што су били. Ама исто као и у Србији. Што год у рату остваре у миру изгубе.

  2. opet ja says:

    @Aj vitnis Tako je. I Cipras je sorošev plaćenik. Kad pogledate unazad, pristao je na sve što su MMF, Svetska Banka i EU tražile od Grčke. Da je stvarno bio kao u kampanji izašao bi iz Eurozone i štampao bi Drahmu ponovo. To bi bio samo početak. Ovako otpuštanja, smanjenja plata i penzija, povećanje poreza, rasprodaja državne imovine...u jbt kao i ovaj naš koji sve to pa još poklanja i deo državne teritorije narko kartelu...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u