РУСКИ АМБАСАДОР АЛЕКСАНДАР БОЦАН-ХАРЧЕНКО УПОЗОРАВА: „Опасно је! Запад хоће да укине РС, Бакир је само инструмент САД и ЕУ!“

РУСКИ АМБАСАДОР АЛЕКСАНДАР БОЦАН-ХАРЧЕНКО УПОЗОРАВА: „Опасно је! Запад хоће да укине РС, Бакир је само инструмент САД и ЕУ!“

29 септембра 2019

Руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко тврди да Запад има паклени план за укидање Републике Српске и стварање унитарне БиХ. Он каже да је лидер СДА Бакир Изетбеговић ‘само инструмент за постизање тог циља’!

Боцан-Харченко истиче да је недавно усвојена декларација СДА, која предвиђа стварање унитарне ‘републике БиХ’ само део ширег плана међународне заједнице.

– Са великог бригом посматрамо декларацију СДА, јер она представља више корака уназад и она јесте кршење Дејтонског споразума. План моћника са Запада јесте да створе кризу и да онда неко у име међународне заједнице иступи и понуди нешто… И знате како то иде, онда се каже да је та њихова понуда флексибилнија и компромисна. А такво решење било би суштински исто као и сама декларација иако би можда имало блажи језик. Циљ тог плана, крајњи циљ јесте укидање Републике Српске – рекао је Боцан-Харченко и додао да званична Русија веома забринута због овакве ситуације.– Најважније је ипак да српски члан Председништва БиХ Милорад Додик у овој ситуацији остане суздржан. Господин Додик је само говорио о неким могућим корацима РС у одређеним случајевима, али зна се да је његов основни циљ очување мира и да све у вези са Српском остане у оквирима Дејтонског споразума. То је и његова обавеза као члана Председништва БиХ – закључио је руски дипломата.

Колико су Боцан-Харченкове тврдње тачне, јуче је потврдио нико други до сам Бакир Изетбеговић, призивајући кризу и присуство међународног фактора.

– Било би добро да се БиХ суочи са кризом, да се у нашој држави одмере снаге и да се види ко шта може да уради и докле све то скупа сеже. Мислим да ће се Милорад Додик уверити да то не може да уради, да не може да разбије БиХ, да издвоји РС и постигне више од онога што је тренутни статус Српске. Понекад кризе донесу и нешто добро – рекао је Изетбеговић уз оцену да ентитети, дакле и Република Српска „убијају оно што јесте суштина БиХ“!?!

(Информер)

KOMENTARI11 коментара

 1. Milica says:

  С овом вешћу треба повезати и најновији став Одбора за оружане снаге америчког Сената: "ДВА највећа жаришта на Балкану су политичка блокада у БиХ, као и преговори Београда и Приштине", изнето је на саслушању о стању у области безбедности у Југоисточној Европи. Затим су се сложили да је неопходан јачи ангажман САД-а у региону, јер нестабилан и конфликтан Балкан подрива америчку националну сигурност и дипломатско повлачење би било велики амерички пораз... У истом стилу кренули су и амерички медији! Изнели су мишљење Јануша Бугајског који каже да не може да замисли нови оружани сукоб на Косову и Метохији, али да може бити сукоба у БиХ... > СВЕ ОВО ТРЕБА ДА НАС ЗАБРИНЕ ЈЕР УКАЗУЈЕ ДА ПОНОВО НАМ СПРЕМАЈУ НЕКО ЗЛО.

 2. Republika Srpska says:

  muslimani masovno iseljavaju iz Federbosne, to je njihov problem, pa i onaj ješa Server izjavio je da su muslimani manjina u celoj Beha tvorevini, da su Srbi većina, naravno statistika tzv.popisa se lažira.

  • Slobodanka says:

   Cilj upozorenja ambasadora Rusije je da ne nasednemo na novi hokus-pokus Zapada nad nama. Mi to jednostavno kažemo: "Ne trči kao ždrebe pred rudu". Rukovodioci sadašnjeg eksperimenta jako liče na dobrodržeće elemente iz Duboke bilo da su iz SAD ili iz EU. Palmer je neposredno pre Bakirovih novih poteza izjavio da Dejtonski sporazum može da se menja! Uzalud mediji pišu da Palmer je Trampov čovek za Balkan. I vrapcima je jasno ko je on, na početku njegove karijere značajno je to da je blisko saradjivao sa Madlen Odvrajt i to dok je radio u Beogradu. Tramp se sada uopšte ne bavi Balkanom niti je Balkan na njegovoj listi interesantnih pitanja za rešavanje do predstojećih predsedničkih izbora u SAD. Ali NN faktori posredstvom "naših" medija uporno lažno predstavljaju kako je Balkan važno pitanje za Trampa, a medju tim NN su i domaći sorošoidi.

 3. Slobodanka says:

  Neka Vam Bog pomogne da Vučiću Vi to objasnite, a nama je odavno jasno.

 4. Slobodanka says:

  Opasno su se zaigrali. Neće biti dovoljno za očuvanje mira i za očuvanje entiteta Republika Srpska samo to da Dodik bude suzdržaniji u svojim izjavama.

  • persida says:

   Bocan prepricava tekstove iz srpske stampe od pre deset godina, a Srbi ga najavili kao opasnog po Zapad, cista komedija. Niko ne pravi pare na laksi nacin nego Bocan i kolega mu Skot. To su paraziti, frazeri.

 5. Velika Metla says:

  ФАШИСТИЧКИ запад није ни створио Републику Србску,па је не може ни рушити. Бранићемо је.

 6. Miraš says:

  Veoma je slično sa Haradinajevim taksama 100%. Haradinaj kobojagi samostalno a po uputstvu mentora uvede takse 100%, Zapad ga kobojagi opominje, i naravno Haradinaj ne skida takse. Tako i ovo. Bošnjačka struja ne formira vlast ni na nivou njihove Federacije niti dozvoljava izbor Predsednika Saveta ministara BIH, Zapad ih kobojagi opominje, a oni opet ne formiraju vlast, nego još usvajaju novu dekleraciju SDA. Samo nastoje da prodube krizu i po pitanju Kosova i po pitanju stanja u BIH. ... Od sklapanja Dejstonskog sporazuma još malo pa su 24 godine. Šta su moćni stranci uradili za te 24 godine u BIH? Imam utisak da Zapad namerno ne dozvoljava postizanje boljih odnosa u BIH, jer to bi bilo kao da dozvoljavaju oživljavanje bivše Jugoslavije. Taman posla, Jugoslaviju su oni davnih dana osudili na smrt. Ne treba im ovde stabilna zemlja veće veličine, jer takvu bi teže držali u ropstvu. Osim toga proizvodjenje novih kriza ili održavanje starih služi im za neprestano upravljanje neokolonijama.

 7. Pera says:

  Paa da imamo Srbe za vladare, pa da razjurimo bagru sa KiMa i BiHa, a pre toga u federaciju sa Rusima pa da konacno jevreji cionisti shvate da ce dobiti po labrnji. Nisu rotsildi, rokfeleri i ostali demoni nevidljivi !!!!!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u