РУСКИ АМБАСАДОР АЛЕКСАНДАР БОЦАН-ХАРЧЕНКО УПОЗОРАВА: „Опасно је! Запад хоће да укине РС, Бакир је само инструмент САД и ЕУ!“

RUSKI AMBASADOR ALEKSANDAR BOCAN-HARČENKO UPOZORAVA: „Opasno je! Zapad hoće da ukine RS, Bakir je samo instrument SAD i EU!“

29 septembra 2019

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko tvrdi da Zapad ima pakleni plan za ukidanje Republike Srpske i stvaranje unitarne BiH. On kaže da je lider SDA Bakir Izetbegović ‘samo instrument za postizanje tog cilja’!

Bocan-Harčenko ističe da je nedavno usvojena deklaracija SDA, koja predviđa stvaranje unitarne ‘republike BiH’ samo deo šireg plana međunarodne zajednice.

– Sa velikog brigom posmatramo deklaraciju SDA, jer ona predstavlja više koraka unazad i ona jeste kršenje Dejtonskog sporazuma. Plan moćnika sa Zapada jeste da stvore krizu i da onda neko u ime međunarodne zajednice istupi i ponudi nešto… I znate kako to ide, onda se kaže da je ta njihova ponuda fleksibilnija i kompromisna. A takvo rešenje bilo bi suštinski isto kao i sama deklaracija iako bi možda imalo blaži jezik. Cilj tog plana, krajnji cilj jeste ukidanje Republike Srpske – rekao je Bocan-Harčenko i dodao da zvanična Rusija veoma zabrinuta zbog ovakve situacije.– Najvažnije je ipak da srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik u ovoj situaciji ostane suzdržan. Gospodin Dodik je samo govorio o nekim mogućim koracima RS u određenim slučajevima, ali zna se da je njegov osnovni cilj očuvanje mira i da sve u vezi sa Srpskom ostane u okvirima Dejtonskog sporazuma. To je i njegova obaveza kao člana Predsedništva BiH – zaključio je ruski diplomata.

Koliko su Bocan-Harčenkove tvrdnje tačne, juče je potvrdio niko drugi do sam Bakir Izetbegović, prizivajući krizu i prisustvo međunarodnog faktora.

– Bilo bi dobro da se BiH suoči sa krizom, da se u našoj državi odmere snage i da se vidi ko šta može da uradi i dokle sve to skupa seže. Mislim da će se Milorad Dodik uveriti da to ne može da uradi, da ne može da razbije BiH, da izdvoji RS i postigne više od onoga što je trenutni status Srpske. Ponekad krize donesu i nešto dobro – rekao je Izetbegović uz ocenu da entiteti, dakle i Republika Srpska „ubijaju ono što jeste suština BiH“!?!

(Informer)

KOMENTARI11 komentara

 1. Milica says:

  S ovom vešću treba povezati i najnoviji stav Odbora za oružane snage američkog Senata: "DVA najveća žarišta na Balkanu su politička blokada u BiH, kao i pregovori Beograda i Prištine", izneto je na saslušanju o stanju u oblasti bezbednosti u Jugoistočnoj Evropi. Zatim su se složili da je neophodan jači angažman SAD-a u regionu, jer nestabilan i konfliktan Balkan podriva američku nacionalnu sigurnost i diplomatsko povlačenje bi bilo veliki američki poraz... U istom stilu krenuli su i američki mediji! Izneli su mišljenje Januša Bugajskog koji kaže da ne može da zamisli novi oružani sukob na Kosovu i Metohiji, ali da može biti sukoba u BiH... > SVE OVO TREBA DA NAS ZABRINE JER UKAZUJE DA PONOVO NAM SPREMAJU NEKO ZLO.

 2. Republika Srpska says:

  muslimani masovno iseljavaju iz Federbosne, to je njihov problem, pa i onaj ješa Server izjavio je da su muslimani manjina u celoj Beha tvorevini, da su Srbi većina, naravno statistika tzv.popisa se lažira.

  • Slobodanka says:

   Cilj upozorenja ambasadora Rusije je da ne nasednemo na novi hokus-pokus Zapada nad nama. Mi to jednostavno kažemo: "Ne trči kao ždrebe pred rudu". Rukovodioci sadašnjeg eksperimenta jako liče na dobrodržeće elemente iz Duboke bilo da su iz SAD ili iz EU. Palmer je neposredno pre Bakirovih novih poteza izjavio da Dejtonski sporazum može da se menja! Uzalud mediji pišu da Palmer je Trampov čovek za Balkan. I vrapcima je jasno ko je on, na početku njegove karijere značajno je to da je blisko saradjivao sa Madlen Odvrajt i to dok je radio u Beogradu. Tramp se sada uopšte ne bavi Balkanom niti je Balkan na njegovoj listi interesantnih pitanja za rešavanje do predstojećih predsedničkih izbora u SAD. Ali NN faktori posredstvom "naših" medija uporno lažno predstavljaju kako je Balkan važno pitanje za Trampa, a medju tim NN su i domaći sorošoidi.

 3. Slobodanka says:

  Neka Vam Bog pomogne da Vučiću Vi to objasnite, a nama je odavno jasno.

 4. Slobodanka says:

  Opasno su se zaigrali. Neće biti dovoljno za očuvanje mira i za očuvanje entiteta Republika Srpska samo to da Dodik bude suzdržaniji u svojim izjavama.

 5. persida says:

  E, bez tebe ne bismo znali.

 6. E.Lirsch says:

  E ofira VEEEEELIKU tajnu.

  • persida says:

   Bocan prepricava tekstove iz srpske stampe od pre deset godina, a Srbi ga najavili kao opasnog po Zapad, cista komedija. Niko ne pravi pare na laksi nacin nego Bocan i kolega mu Skot. To su paraziti, frazeri.

 7. Velika Metla says:

  FAŠISTIČKI zapad nije ni stvorio Republiku Srbsku,pa je ne može ni rušiti. Branićemo je.

 8. Miraš says:

  Veoma je slično sa Haradinajevim taksama 100%. Haradinaj kobojagi samostalno a po uputstvu mentora uvede takse 100%, Zapad ga kobojagi opominje, i naravno Haradinaj ne skida takse. Tako i ovo. Bošnjačka struja ne formira vlast ni na nivou njihove Federacije niti dozvoljava izbor Predsednika Saveta ministara BIH, Zapad ih kobojagi opominje, a oni opet ne formiraju vlast, nego još usvajaju novu dekleraciju SDA. Samo nastoje da prodube krizu i po pitanju Kosova i po pitanju stanja u BIH. ... Od sklapanja Dejstonskog sporazuma još malo pa su 24 godine. Šta su moćni stranci uradili za te 24 godine u BIH? Imam utisak da Zapad namerno ne dozvoljava postizanje boljih odnosa u BIH, jer to bi bilo kao da dozvoljavaju oživljavanje bivše Jugoslavije. Taman posla, Jugoslaviju su oni davnih dana osudili na smrt. Ne treba im ovde stabilna zemlja veće veličine, jer takvu bi teže držali u ropstvu. Osim toga proizvodjenje novih kriza ili održavanje starih služi im za neprestano upravljanje neokolonijama.

 9. Pera says:

  Paa da imamo Srbe za vladare, pa da razjurimo bagru sa KiMa i BiHa, a pre toga u federaciju sa Rusima pa da konacno jevreji cionisti shvate da ce dobiti po labrnji. Nisu rotsildi, rokfeleri i ostali demoni nevidljivi !!!!!!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *