РУСКИ АМБАСАДОР УПОЗОРАВА ВУЧИЋА: Даo си нам реч, пази шта радиш!

РУСКИ АМБАСАДОР УПОЗОРАВА ВУЧИЋА: Даo си нам реч, пази шта радиш!

9 јуна 2016

aleksandar-vucic-cepurin-ambasadorРуски амбасадор у Београду Александар Чепурин рекао је да добре односе између Русије и Србије могу да спрече само неки параноични русофоби, али да такве појединце не види у Влади Србије.

Чепурин је рекао да Москва држи премијера Србије Александра Вучића за реч и да се нада да ће састав нове владе Србије бити способан да оствари велике задатке у вези са развојем српско-руских односа.

– Имамо потпуно поверење у изјаву српског руководства о тежњи да се ојачају везе са Русијом у духу стратешког партнерства – рекао је Чепурин за београдску „Политику“.

Он је навео да је Вучић на недавном сусрету у Москви са руским председником Владимиром Путином потврдио континуитет српско-руске сарадње и узајамну тежњу ка продубљивању односа у свим областима, а посебно у привредној сфери.

– Важна ствар је да је за реализацију ових задатака заинтересована пре свега сама Србија, у привредној, политичкој и духовној сфери – додао је Чепурин.

Он је рекао да није у традицији Русије да намеће одлуке о унутарполитичким решењима и да полази од тога да ће у будућој влади Србије бити одговорни људи способни да воде рачуна о интересима Србије и благостању њених грађана.

Русија задовољна постигнутим

Чепурин је рекао да је Русија задовољна резултатима недавног састанка у Москви Вучића и Путина, после ког је уследио и позитиван сигнал у вези са режимом слободне трговине између Србије и Евроазијске економске уније (ЕЕУ).

Он је навео да ће се преговори Србије са ЕЕУ одвијати много оперативније него са ЕУ, јер нема разлога за одуговлачење и зато што ће се разматрати само привредни аспекти, пошто је ЕЕУ за разлику од ЕУ економска унија, а преговори трају до годину дана.

Према његовим речима, центар развоја преместио се на Исток, а Руси и Срби требало би сада да буду више усмерени према Истоку, ако желе висок темпо развоја и напредак.

– Ако у оваквим условима Русија и Србија или Кина и ЕЕУ желе да успоставе односе који могу да помогну привредни развој, коме то смета? – упитао је Чепурин.

Он је додао да је Србија за Русију важан партнер у овом делу Европе и да је та сарадња базиранана принципима равнправности, прагматизма и узајамног поштовања.

– Чврсто подржавамо сувенитет и територијални интегритет Србије. Наши односи имају огроман потенцијал и сигуран сам и добру будућност – рекао је Чепурин.

KOMENTARI11 коментара

 1. Radovan says:

  Apsolutno tacno.Ali politicko vrdanje,je po mom licnom misljenju i izazov,i rizik za samog Vucica,ali i celu Vladu Srbije.Kurs neutralnosti u poslednje vreme vidno naginje ka Zapadu,istorijskom krvnom neprijatelju Srbije i to sve za neka prazna obecanja,koja su u interesu politicara,a za koje narod u vecini nije zainteresovan.E,pa tu nece samo Rusija kociti,vec ceo narod koji je okrenut Rusiji kao jedinoj iskrenoj zastitnici Srbije koju Zapad,a pre svega Svabe sakate u momentima ruske slabosti.

 2. MIODRAG says:

  očajnički imam želju da vidim kaqko će to ne srpski, već srbijanski narod da pređe konačno tu granicu licemerja i da stane u odbranu svog ličnog interesa i prikloni se rusiji i jednom zauvek, ako treba i silom baciti vučiča injegove potplaćene satrape na smetlište istorije. ali....... ovo su kažem srbijanci - nisu srbi. to de nikad neće desieti gospodine ambasadore, ne verujte srbijancima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Radomir says:

  Stao bi narod na stranu sigurnosti,Prosperiteta ,Ali vucicu je placeno da vuce Srbiju u PROPAST,

 4. major says:

  zato srbi treba da traze izbore i da znaju kom daju svoj glas vucic je razpet na dve strane izgubi ce obadve

 5. Andro Mošić says:

  Мислио сам да Вучић долази од ВУК, али сам се преварио - цолази од ВУЋИ на Запад.

 6. otac Satarije says:

  BOGAMI, OVO JE OHRABRUJUĆE, RUSIJA JE ZAGRIZLA, OVO SU OZBILJNE PORUKE ŠTA RUSIJA ŽELI OD SRPSKE VLADE DA RADI, VIŠE NISU NEODREĐENI NITI IZJAVLJUJU DA PREPUŠTAJU SRBIJU EU-U. ZBOGOM EU, USKORO ĆEMO VAM NABITI CARINE NA VAŠU ROBU, IZVOZA VIŠE NEĆETE IMATI KOD NAS :-)))

 7. Ilija says:

  Ruski vrh, kog u Srbiji predstavlja ambasador, mogu dosta stete naneti Vucicu ako ga pocnu nazivati anti-ruskim , i da radi protiv Rusije i protiv rusko-strpske saradnje. Vucic bi tako bio ogoljen, jer Vucic veliki procenat glasova dobija od pro-ruskih glasaca, tako sto glumi i laze da hoce dobre odnose sa Rusijom, a sve sto radi, radi bar 80% po volji USA i ostalih ruskih (i srpskih) dokazanih neprijatelja. Vreme je da se Rusija aktivira, da pocne da proziva Vucica, nema vise cekanja, stetocine brzo sve unistavaju. Ako se Vucic javno okrene protiv Rusije, izgubice vlast.

 8. Batina says:

  Njegova rijec ima tezinu osusene balege.

 9. n.n says:

  haha sta sere bre ovaj cepurko? Ako gospodar vucic pozeli cepurko ce biti strazarno proteran iz srbistana kao ''persona non grata'' jer smo mi nato kolonija,nato su nasi prijatelji i sciptari, i srbijanci mrze rusiju! Mi obozavamo nato,eu i sad! Dole ruski okupatori! Hahaha

 10. major says:

  nemoze niko srbe sloziti srbin jos nije izbran da bodi vladu i narod to sad sto rade u vladi srbije to su svi po nacijonalnosti jugosoveni ili eska ju. seselj je opasan igrac

 11. bejbi says:

  nece se ni vucic pitati ko ce uci u srbiju prvi ili istok ili zapad jedan hoce

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u