РУСКИ АМБАСАДОР УПОЗОРАВА ВУЧИЋА: Даo си нам реч, пази шта радиш!

RUSKI AMBASADOR UPOZORAVA VUČIĆA: Dao si nam reč, pazi šta radiš!

9 juna 2016

aleksandar-vucic-cepurin-ambasadorRuski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin rekao je da dobre odnose između Rusije i Srbije mogu da spreče samo neki paranoični rusofobi, ali da takve pojedince ne vidi u Vladi Srbije.

Čepurin je rekao da Moskva drži premijera Srbije Aleksandra Vučića za reč i da se nada da će sastav nove vlade Srbije biti sposoban da ostvari velike zadatke u vezi sa razvojem srpsko-ruskih odnosa.

– Imamo potpuno poverenje u izjavu srpskog rukovodstva o težnji da se ojačaju veze sa Rusijom u duhu strateškog partnerstva – rekao je Čepurin za beogradsku „Politiku“.

On je naveo da je Vučić na nedavnom susretu u Moskvi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom potvrdio kontinuitet srpsko-ruske saradnje i uzajamnu težnju ka produbljivanju odnosa u svim oblastima, a posebno u privrednoj sferi.

– Važna stvar je da je za realizaciju ovih zadataka zainteresovana pre svega sama Srbija, u privrednoj, političkoj i duhovnoj sferi – dodao je Čepurin.

On je rekao da nije u tradiciji Rusije da nameće odluke o unutarpolitičkim rešenjima i da polazi od toga da će u budućoj vladi Srbije biti odgovorni ljudi sposobni da vode računa o interesima Srbije i blagostanju njenih građana.

Rusija zadovoljna postignutim

Čepurin je rekao da je Rusija zadovoljna rezultatima nedavnog sastanka u Moskvi Vučića i Putina, posle kog je usledio i pozitivan signal u vezi sa režimom slobodne trgovine između Srbije i Evroazijske ekonomske unije (EEU).

On je naveo da će se pregovori Srbije sa EEU odvijati mnogo operativnije nego sa EU, jer nema razloga za odugovlačenje i zato što će se razmatrati samo privredni aspekti, pošto je EEU za razliku od EU ekonomska unija, a pregovori traju do godinu dana.

Prema njegovim rečima, centar razvoja premestio se na Istok, a Rusi i Srbi trebalo bi sada da budu više usmereni prema Istoku, ako žele visok tempo razvoja i napredak.

– Ako u ovakvim uslovima Rusija i Srbija ili Kina i EEU žele da uspostave odnose koji mogu da pomognu privredni razvoj, kome to smeta? – upitao je Čepurin.

On je dodao da je Srbija za Rusiju važan partner u ovom delu Evrope i da je ta saradnja baziranana principima ravnpravnosti, pragmatizma i uzajamnog poštovanja.

– Čvrsto podržavamo suvenitet i teritorijalni integritet Srbije. Naši odnosi imaju ogroman potencijal i siguran sam i dobru budućnost – rekao je Čepurin.

KOMENTARI11 komentara

 1. Radovan says:

  Apsolutno tacno.Ali politicko vrdanje,je po mom licnom misljenju i izazov,i rizik za samog Vucica,ali i celu Vladu Srbije.Kurs neutralnosti u poslednje vreme vidno naginje ka Zapadu,istorijskom krvnom neprijatelju Srbije i to sve za neka prazna obecanja,koja su u interesu politicara,a za koje narod u vecini nije zainteresovan.E,pa tu nece samo Rusija kociti,vec ceo narod koji je okrenut Rusiji kao jedinoj iskrenoj zastitnici Srbije koju Zapad,a pre svega Svabe sakate u momentima ruske slabosti.

 2. MIODRAG says:

  očajnički imam želju da vidim kaqko će to ne srpski, već srbijanski narod da pređe konačno tu granicu licemerja i da stane u odbranu svog ličnog interesa i prikloni se rusiji i jednom zauvek, ako treba i silom baciti vučiča injegove potplaćene satrape na smetlište istorije. ali....... ovo su kažem srbijanci - nisu srbi. to de nikad neće desieti gospodine ambasadore, ne verujte srbijancima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Radomir says:

  Stao bi narod na stranu sigurnosti,Prosperiteta ,Ali vucicu je placeno da vuce Srbiju u PROPAST,

 4. major says:

  zato srbi treba da traze izbore i da znaju kom daju svoj glas vucic je razpet na dve strane izgubi ce obadve

 5. Andro Mošić says:

  Mislio sam da Vučić dolazi od VUK, ali sam se prevario - colazi od VUĆI na Zapad.

 6. otac Satarije says:

  BOGAMI, OVO JE OHRABRUJUĆE, RUSIJA JE ZAGRIZLA, OVO SU OZBILJNE PORUKE ŠTA RUSIJA ŽELI OD SRPSKE VLADE DA RADI, VIŠE NISU NEODREĐENI NITI IZJAVLJUJU DA PREPUŠTAJU SRBIJU EU-U. ZBOGOM EU, USKORO ĆEMO VAM NABITI CARINE NA VAŠU ROBU, IZVOZA VIŠE NEĆETE IMATI KOD NAS :-)))

 7. Ilija says:

  Ruski vrh, kog u Srbiji predstavlja ambasador, mogu dosta stete naneti Vucicu ako ga pocnu nazivati anti-ruskim , i da radi protiv Rusije i protiv rusko-strpske saradnje. Vucic bi tako bio ogoljen, jer Vucic veliki procenat glasova dobija od pro-ruskih glasaca, tako sto glumi i laze da hoce dobre odnose sa Rusijom, a sve sto radi, radi bar 80% po volji USA i ostalih ruskih (i srpskih) dokazanih neprijatelja. Vreme je da se Rusija aktivira, da pocne da proziva Vucica, nema vise cekanja, stetocine brzo sve unistavaju. Ako se Vucic javno okrene protiv Rusije, izgubice vlast.

 8. Batina says:

  Njegova rijec ima tezinu osusene balege.

 9. n.n says:

  haha sta sere bre ovaj cepurko? Ako gospodar vucic pozeli cepurko ce biti strazarno proteran iz srbistana kao ''persona non grata'' jer smo mi nato kolonija,nato su nasi prijatelji i sciptari, i srbijanci mrze rusiju! Mi obozavamo nato,eu i sad! Dole ruski okupatori! Hahaha

 10. major says:

  nemoze niko srbe sloziti srbin jos nije izbran da bodi vladu i narod to sad sto rade u vladi srbije to su svi po nacijonalnosti jugosoveni ili eska ju. seselj je opasan igrac

 11. bejbi says:

  nece se ni vucic pitati ko ce uci u srbiju prvi ili istok ili zapad jedan hoce

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *