РУСКИ АМБАСАДОР ПОРУЧИО: Запад мора да промени став о Косову

РУСКИ АМБАСАДОР ПОРУЧИО: Запад мора да промени став о Косову

1 августа 2019

Покушаћу да се изборим, „раме уз раме“ са Србијом, да се међународно право врати у регион, једном и заувек, и то пре свега по питању Косова, поручује нови руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко у разговору за Танјуг.

Амбасадор каже да ће Русија подржати „компромисно и креативно решење“, око којег се морају договорити Београд и Приштина и које би Русија могла да брани у СБ УН.„Овде је решење могуће само на основу компромиса и наши западни партнери морају да промене став. Доказ за то су последњи догађаји на Косову и ситуација је понекад на ивици веома значајних тензија. Говорим на врло дипломатски начин, али ситуација је стварно јако забрињавајућа…“, упозорава Боцан-Харченко.

Упитан да ли та перцепција да је ситуација веома забрињавајућа постоји и на Западу, Боцан-Харченко каже да „има сумњи да постоји објективна оцена ситуације“.

„Јер када би она била објективна, били бисмо сведоци притиска на Приштину, а притиска нема…“

Одговарајући на питање да ли је договор уопште могућ, Боцан-Харченко одговара потврдно:

„Наравно, ако свака страна тражи компромис и има жељу да узме у обзир интерес друге стране и ако постоје добронамерно међународно посредовање и помоћ, уравнотежена и утемељена на међународном праву — Резолуцији 1244.“На питање да ли би разграничење било компромис о којем сви, па и он говори, руски амбасадор одговара:

„За нас је важан договор Београда и Приштине, јер је у том случају могућа подршка СБ УН, а на којим основама — то је питање преговора. Не желимо да намећемо некакво решење или одређујемо правац преговарања. Али, када се траже компромиси креативни приступ је неопходан.“

(Спутњик)

KOMENTARI2 коментара

  1. Ledy Gaga says:

    MOLIM OBJAVITE: [quote] Само Војска Србије може вратити Косово и Метохију Да, може тако, као што је учинила Хрватска у "Олуји", али може и "мирна реинтеграција", као што је било у Западној славонији. Поставља се питање како то никад не падне на памет нашем АВ и његовим трабантима, да исти метод траже и примене на Косову. [/quote] NI JEDNA NI DRUGA VARIJANTA U SLUČAJU KOSOVA I ŠIPTARA NIJE IZVODLJIVA. Prvo, neka vrsta Oluje apsolutno nije izvodljiva, jer bi trebalo najmanje 300.000 ljudi u oružanim snagama, a naša kobajagi vojska ima 8000 u borbenim jedinicama, a u slučaju mobilizacije nevbi se odazvalo 300 punoletnih muškaraca. Čak i da uspemo da navatamo dovoljno vojske, Šiptari ne bi bežali ko Srbi iz Krajine bez ispaljenog metka nego bi se borili najbolje što umeju. A umeju. Drugo, da su hteli da se integrišu mirnim putem dosad bi bili integrisani. A na mirnu integraciju više niko ne može da ih natera. Možda da sačekamo da umru od smeha na naše pretnje.

    • Лајош Wинету says:

      Вала овакву количину лупетања давно нисам видео... Стучњак Гага "ментална снага" нам подмеће која је варијанта изводљива а која није, каква комендија... Наша војска је и са 8 иљада довољно јака да одува уптаре, и притом још и да пију сокић и певају дечије песмице. Уптари нису никакви ратници, то су јадници, мршави, жгољави, неписмени, кукавице и необучени, једном речју чобани или што би се рекло на грчком арнаути (од речи "арнаки" - јагње). Знам ово све, јер сам ратовао са њима. У случају мобилизације за повратак Космета, нека се Гага лупетара не нада - биће нас на МИЛИОНЕ, сви до једног жедни правде! Шиптари кад виде Србе бацају пушке и беже у јаруге - моје искуство. Не умеју да ратују. Већи проблем су странци плаћеници башибозлуци са разних страна напр Сирије, а и такве смо скењавали у Босни, да, истина је да је мало теже него са арбанасима, али се и са њима може, и то машала. Највећи проблем су крњавци англо-кримоси, и остале светске силеџије, али њихова свећа полако догорева, и зора већ свиће са истока! Мирну интеграцију нека баба-Гњага океша мачку о реп, у најбољем случају могу да се надају их не изрокамо као псе, и да евентуално, ако Грци буду добре воље, задрже јужни део Шћипетарије, и да се тамо настане. Север је увек био наш, и кад кренемо неће бити стајања, ко се нађе између наших цеви и сињега мора боље би му било да зна да плива, иначе мрка капа. Таквима као баба-(Ј)гага не треба омогућавати да лупетају по тастатури и фрфљају будалаштине!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u