РУСКИ ГЕНЕРАЛ: Русија се спрема за ратове!

РУСКИ ГЕНЕРАЛ: Русија се спрема за ратове!

7 марта 2019

Шеф руског Генералштаба и први заменик министра одбране, генерал Валериј Герасимов рекао је новинарима у суботу да се САД припремају да воде ратове против “високотехнолошког противника”, који ће укључивати високо прецизне ваздушне и свемирске ракете, оружја за електронско ратовање и активни информациони рат.

Стога је потрага за рационалним стратегијама за вођење рата са другачијим противником од највеће важности за развој теорије и праксе војне стратегије. Потребно је појаснити суштину и садржај војне стратегије, принципе превенције, припреме за рат и његово вођење”, рекао је начелник Генералштаба.Он је новинарима рекао да се руске оружане снаге активно припремају за рат и оружане сукобе на модерном бојном пољу, развијајући “класичне” и “асиметричне” технике ратовања.

Герасимов је упозорио да су САД и њихови савезници успосавили агресивне тонове у својој спољној политици и раде на офанзивним војним операцијама.

САД и њихови западни савезници планирају да уклоне државност у слабим земљама, што је видљиво из недавних догађаја у Венецуели, истакао је он.

“Сједињене Државе и њихови савезници су одредили агресивни вектор своје спољне политике. Они раде на офанзивним војним акцијама, као што су глобални штрајк, борба у више сфера, користе технологију обојене револуције и меку моћ. Њихов циљ је да елиминишу државност у земљама које им се не допадају, да подрију суверенитет, промене законски изабране органе државне власти ”, изјавио је Герасимов.

Он је споменуо Авганистан, Ирак, Либију и Украјину као примере такве стратегије.

“Тренутно се сличне акције виде у Венецуели”, истакао је Герасимов.

Он је даље детаљно објаснио како је Пентагон развио нову стратегију ратовања која је усредсређена на коришћење протеста, како би се покренула социјална дестабилизација у циљним земљама, док се истовремено са прецизним оружјем нападају циљеви од битног значаја.

“Пентагон је почео да развија фундаментално нову стратегију ратовања, која је већ названа тројанским коњем. Његова суштина је у активном коришћењу протестног потенцијала ” пете колоне ” за дестабилизацију ситуације, истовремено нападајући најзначајније објекте са високопрецизним оружјем “, рекао је Герасимов новинарима.

Према његовим речима, Русија ће се борити против овог новог типа ратовања увођењем активног одбрамбеног приступа, који обезбеђује простор за превентивне мере, како би се неутралисале претње по безбедност државе.

“Оправдање мера које се развијају требало би да чине научну активност војних стручњака. Ово је једна од приоритетних области за обезбеђивање државне безбедности. Морамо бити испред непријатеља у развоју војне стратегије, један корак испред ”, рекао је Герасимов.

Он је додао да им је учешће Русије у сиријском конфликту омогућило да развију и користе нову практичну сферу у руској стратегији одбране. То значи одбрана руских националних интереса изван државних граница, у оквиру “стратегије ограничених акција”.

Основа ове нове стратегије је да се створе снаге за брзо реаговање, које су способне да заврше мисије. У Сирији, руске ваздухопловне снаге постале су срж такве ефективне моћи.

Kритичне компоненте ове стратегије, према Герасимову, су информативни рат, брзо распоређивање снага и унапред спремни управљачки системи.

Изјаве Герасимова долазе десет дана након што је венецуеланска опозициона странка покушала да увезе помоћ у приколицама, коју су спонзорисале САД, у Венецуелу, преко њених граница са Kолумбијом и Бразилом, што је изазвало насилне протесте између венецуеланских официра и демонстраната који су били за испоруку помоћи. Председник Николас Мадуро осудио је неовлашчену испоруку помоћи као део пилот теста Вашингтона пре војне интервенције.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI5 коментара

 1. milorad2 says:

  rešenje za trojanskog konja je JEDNOSTAVNO--- Oduzmite ekipi državljanstvo ,proterivanje na ničiju zemlju i zabranu ulaska u državu doživotno, svako ko se uhvati u angažovanom i plaćenom delovanju protiv ustAvnog i političkog poretka države, mrš napolje.ŠTA JE DRŽAVA I NACIJA? TO JE DOGOVOR NAS , GRUPE LJUDI, MILION, 5 MILIONA, 500 MILIONA , DA MI ŽELIMO DA ŽIVIMO TU GDE ŽIVIMO ONAKO KAKO MISLIMO DA TREBA.KADA SE POJAVE "UČITELJI" "BORCI" ,"MISLIOCI" , KOJI ŽELE TO DA PROMENE A PRIMAJU PARE IZ INOSTRANSTVA DA PROMENE NAMA "OBJASNE" I DA NAS "NAUČE" TO JE SASVIM JASAN SLUČAJ IZDAJE NACIJE , IZDAJE KONSENZUSA, RUŠENJA SAGLASJA, NJIMA TREBA ODUZETI DRŽAVLJANSTVO, A POSLE TOGA, ŠTA NAS BOLI UVO ZA NEKOG NEMCA , ENGLEZA ILI AMERIKANCA, ON NIJE NAŠ ČOVEK BRE.

 2. Vesko says:

  Zajednickim neprijateljima Rusije i Srbije se ledi krv u zilama kada vide Generala Gerasimova! On sada prelazi u OFANIZIVU na zapadne genocidne hijene koje su kukavice prije svega i nemaju NIKAKV MORAL, mogu biti savladani od deset puta slabijeg protivnika jer nemaju moralno opravdanje niti za ijednu od svojih agresija na druge, i zbog toga redovno gube sve ratove. Moral ruskog i srpskog vojnika koji brani svoju otadzbinu ili saveznike od agresije je 1000% veci, i to je granacija pobjede. Da ne ulazimo dublje u to ko ima bolje oruzje, mislim da je to svima jasno u ovom trenutku takoder. Tako da POZDRAVLJAM zadnje izjave Generala Gerasimova koji najavljuje ofanizvno odbrambene akcije i vecu afirmaciju zastite ruske nacionalne bezbjednosti koja se brani i u Srbiji kao i u Siriji.

 3. Baracuda says:

  milorad2: Mislim da bi Srbija trebala prva da oduzme državljanstvo, imovinu, a neke i u zatvor, pa tek onda van zemlje ! Jer smo mi šampioni u autošovinizmu i ko zna koliko ima nevladinih organizacija, plaćenika da blate sopstveni narod ! Tu nebi trebalo imati milosti !

  • Ivana says:

   U koloniji Srbiji izdajnici su zaštićeni ko lički medvedi samo na Srbima se trenira strogoća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u