РУСКИ МЕДИЈИ: Ево шта ће НАТО урадити Србији после избора!

RUSKI MEDIJI: Evo šta će NATO uraditi Srbiji posle izbora!

1 aprila 2017

Georgia NATO

Novi šef države će se suočiti sa ozbiljnim geopolitičkim izazovima jer NATO neće ostaviti Srbiju na miru. Bitno je da posle izbora bude sačuvana stabilnost zemlje kako bi novi predsednik što pre krenuo u rešavanje aktuelnih ekonomskih problema, ocenjuje u izjavi za Sputnjik član ruske Centralne izborne komisije dr prof. Vasilij Lihačov.

Član ruske Centralne izborne komisije dr prof. Vasilij Lihačov će u svojstvu posmatrača pratiti predsedničke izbore u Srbiji. I izjavi za Sputnjik Lihačov, koji je i narodni poslanik u Državnoj dumi, kaže da očekuje transparentnost i veliku izlaznost:

„Jedanaest kandidata je prilično mnogo za relativno malu zemlju kao što je Srbija. Doduše, ona je mala isključivo u geografskom smislu, ali ne i u geopolitičkom. Mnogi predsednički kandidati imaju dijametralno suprotne stavove, i to je veoma dobro jer je to odraz demokratije. Očekujem izlaznost na evropskom nivou, negde 40-47 posto, a voleo bih da ona bude još veća. Mislim da su građani svesni da od njih zavisi budućnost zemlje i žele da na vlast dođe čovek koji ima viziju i strategiju razvoja Srbije.

„Od budućeg predsednika umnogome zavisi i budućnost rusko-srpskih odnosa“, ističe Lihačov:

Od njega zavisi da li ćemo konačno povećati trgovinsku razmenu, kako ćemo uopšte razvijati našu saradnju i produbljivati istorijske veze. Naravno da računamo i na nastavak saradnje po pitanju Kosova i Metohije, u skladu sa rezolucijom SB 12 44, jer to kako se u poslednje vreme razvija situacija oko južne srpske pokrajine izaziva veliku zabrinutost Srbije, Rusije i velikog broja zemalja.

Sa druge strane, novi šef države će se suočiti i sa velikim geopolitičkim izazovima, kaže naš sagovornik.

Pre svega mislim na proširenje NATO-a, koji je bukvalno krenuo u lov na Beograd sa ciljem da Srbija postane članica Alijanse uprkos volji većine građana i političkih stranaka. NATO postaje sve agresivniji i jedan je od svetskih prvaka u rusofobiji, to odlično shvata aktuelni srpski predsednik, a nadam se da će shvatiti i budući šef države.

Bitno je da posle izbora budu sačuvane stabilnost i održivost zemlje kako bi novi predsednik što pre krenuo u rešavanje aktuelnih ekonomskih problema i političkih izazova.

(Sputnik)

KOMENTARI9 komentara

 1. Batina says:

  Da je znao I mogao rjesiti ekonomske problem to bi uradio do sada. Trla baba lan ...

 2. Lajla says:

  Dr prof. Vasilij Lihačov, takav kandidt na ovim izborima ne postoji.Svi su oni vec videni po svojim delima.Obecaaju brda i doline a kada dodu na vlast jedini im je cilj licna dobrobit.I biti ce liciyacija "Ko daje vise"!

 3. teoretičar says:

  I Lihačov je transparentno prolupao. Otišao u ofsajd i ne shvata više ni najprostije odnose u jednoj zemlji. Uopšte mi nije jasno kako može biti na funkciji na kojoj jeste. On kaže - "Mnogi predsednički kandidati imaju dijametralno suprotne stavove, i to je veoma dobro jer je to odraz demokratije." NIJE to odraz nikakve demokratije, nego razjedinjenost naroda je tolika da svaka šuša ima "dijametralno" suprotan pogled. Takođe i sve stranke poludržave Srbije imaju iste takve nakazne stavove. Ti kandidati su i podmetnuti, zajedno sa nebrojenim strankama, da razjedine srpski narod, da ga usitne i razvuku ko svinja torbu. Ko su svinje u ovom slučaju, mislim da je jasno.

 4. djenka says:

  Sad je jasno da ni ruski politicari nisu ono sto mislimo

 5. goran says:

  Lupeta ovaj Rus, pa Putin licno podrzava Vucica. Da nije tako, leteo bi Vucko odavno.

  • Đuro says:

   Valjda će i da poleti i to ako Bog da što pre jer ako ostane, teško ovom sluđenom narodu,jer kao što reče Boško Obradović iz DVERI mislite li da je Tony Bler slučajno savetnik AV a njegova žena slučajno advokat Ramusa Haradinaja. Na 6lokacija u Bgd 11 u Novom Sadu i 8 u Novoj Pazovi imaju stambene objekte milionske vrednosti,sve je to rezultat patriotizma trenutnog lidera i "zaštitnika i predstavnika srpskih interesa!!!

 6. Mare says:

  Bojkotujte izbore! Svi ''kandidati'' su postavljen od strane NATO generala u beogradu i georga sorosha!

  • Đuro says:

   Ali niko ne reaguje ,lopovske i izdajničke ,špijunske njuške i gotovo.Na drugoj strani zaglupljeni,neinformisani pinkovski narod.Rezultat 100 godina špijunskih vladara za račun Mi6 ,Nato pakta ,čak šiptara ,milogoraca i ostalih

 7. Predrag says:

  Mi smo vec u kolektivnoj halucinaciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *