RUSKI PROTIVUDAR: Rusija zatvara nebo evropskim avio-kompanijama

RUSKI PROTIVUDAR: Rusija zatvara nebo evropskim avio-kompanijama

5 avgusta 2014

flying1Rusija bi mogla uvesti ograničenja ili zabranu evropskim avio-kompanijama na korišćenje trans-sibirskih ruta, kao odgovor na sankcije EU Moskvi zbog Ukrajine.

To bi povećalo troškove letova avio-prevoznika iz Evrope prema Aziji, piše danas ruski poslovni dnevnik „Vedomosti“.

Ruska niskotarifna avio-kompanija Dobrolet, pod državnom kontrolom Aeroflota, prošle nedelje je morala da obustavi sve letove, jer je njen lizing ugovor o nabavci aviona „boing 737-800“ stopiran s obzirom da je Evropska unija proširila sankcije i na tog avio-prevoznika zbog letova ka Krimu, javlja ruska novinska agencija Itar-tas.

Prema pisanju lista „Vedomosti“, ruska ministarstva spoljnih poslova i saobraćaja razmatraju potencijalno uvođenje ograničenja na tranzitne letove preko ruske teritorije.

Tom zabranom ne bi bili pogođeni samo evropski prevoznici, poput Lufthanze, Britiš ervejsa i Er Fransa, već i sam Aeroflot koji od avio-kompanija naplaćuje takse za prelet ruske teritorije.

KOMENTARI5 komentara

 1. Nebojsa says:

  Jos i ako uvedu restrikcije u transport Evropske robe preko Transibirske zeleznice! Eto evropske robe mnogo skuplje na Azijskom trzistu :)

 2. buchkalo says:

  Pa neče azija pocrkati od gladi ionako sa zapada uvoze samo izmanipulisanu robu koja baš i nije nekog kavaliteta.

 3. Prodan says:

  Da,da, Rusija je tako velika i nezaobilazna fleka ne Zemlji da ju je teško izbeći i zaobići! Sada će mo vidjeti da li su zapadno-evropske posada i piloti sposobni ortodromsko-loksodromski uraditi racionalnu plovidbu!!!

 4. Gojko says:

  Ameriko i Evropo sto ste trazili to i dobijate.

 5. zuba zubic says:

  Hej Prodan, kako seres siptarcino neobrazovana, idi u prvi razred u bilo koju srpsku skolu, da te nauce kolika je Rusija mala "fleka",some neobrazovani, cuvaj jednu ovcu, nisi sposoban za vise. Begajjjjjjjjjjjjjjjjjj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *