РУСKИ СУХОЈ ЗА ДЛАKУ ИЗВУKАО ЖИВУ ГЛАВУ! Две ракете вијале Су-24 изнад Идлиба, а онда је руска звер показала зашто је СТРАХ И ТРЕПЕТ у Сирији! (ВИДЕО)

RUSKI SUHOJ ZA DLAKU IZVUKAO ŽIVU GLAVU! Dve rakete vijale Su-24 iznad Idliba, a onda je ruska zver pokazala zašto je STRAH I TREPET u Siriji! (VIDEO)

21 februara 2020

Ratni avion Su-24 ruskih vazduhoplovnih snaga (VKS) 20. februara je izbegao najmanje dve protivavionske rakete, istovremeno pružajući snagama Sirijske arapske vojske (SAA) u južnom Idlibu blisku vazdušnu podršku.

Proopozicioni kanal Halab Todej objavio je video snimak na kojem se vidi kako ruski ratni avion izmiče jednoj od dve rakete manevrisanjem i puštanjem raketa mamaca.Sirijski aktivisti su tvrdili da je projektil prenosni sistem vazdušne odbrane (MANPAD) lansiran sa turske osmatračnice u gradu Kaminas u južnom Idlibu. Ove tvrdnje još nisu verifikovane.

Nekoliko sirijskih i ruskih vazdušnih napada ciljalo je tursku „osmatračnicu“ u Kaminasu i tom prilikom dva turska vojnika su poginula, a nekoliko povređeno. Incident se dogodio tokom napada pod vođstvom Turske na položaje Sirijske arapske armije (SAA) u južnom Idlibu.

Ruski ratni avioni Su-24 pružali su vojsci blisku vazdušnu podršku, omogućavajući joj da uzvrati napad u roku od nekoliko sati. Ruske vazduhoplovne snage uništile su dvanaest neprijateljskih vozila.

Ranije ovog meseca, dva helikoptera Sirijskih arapskih ratnih snaga (SiAAF) oborena su iznad Idliba. Dok su sirijski militanti preuzeli odgovornost za oba incidenta, neki posmatrači veruju da je helikoptere ciljala turska vojska.

KOMENTARI3 komentara

  1. padre says:

    Niti sam video avion, niti rakete, a kamoli mamac!

  2. persida says:

    Posle ovoga, srpska ekonomija ce krenuti nabolje.

  3. Roy says:

    Gledao sam snimak iz drona. Nakon te 2 rakete avion je uzvratio po osmatracnici sa koje su lansirane i tad su poginula dva turska vojnika, a 5 je ranjeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *