РУСКИ Ту-160 изазвао ВАНРЕДНО СТАЊЕ код Американаца

РУСКИ Ту-160 изазвао ВАНРЕДНО СТАЊЕ код Американаца

8 новембра 2019

Амерички ловци Ф-35A Лајтинг 2 (Lightning II) су почетком овог месеца покушали да испрате руски бомбардер, који је изводио планиран лет изнад Јапанског мора. Међутим, руски пилот је у једном моменту потерао свог „Белог лабуда“ тако брзо, да је далеко иза себе оставио америчке ловце који су грозничаво покушавали да га сустигну. Кинески медиј „Сина“ подсећа своје читаоце, да су недавно Американци подсмешљиво одмахивали рукама на помен о руском бомбардеру Ту-160, кога су прозвали музејским експонатом.Стратегијски бомбардер Ту-160 и његова „несуђена“ пратња се почетком овог месеца сусрела на небу изнад Јапанског мора. Наиме, руски суперсонични бомбардер је откривен дежурним радарско-осматрачким средствима. Према овом објекту је одмах упућена пара америчких ловаца пете генерације Ф-35A Лајтинг 2. Међутим, они нису могли да сустигну руског бомбардера пошто је он у међувремену прешао у суперсонични режим лета. Наиме, руски пилот је променио геометрију крила на бомбардеру и превео моторе у режим допунског сагоревања-форсажа. На овај начин је летелица тешка 110 тона успела да „умакне“ потенцијалним пратиоцима који су 10 пута лакши од њега.

„Ту-160 је у стању да достигне брзину од 2200 км/ч, док је Ф-35A Лајтинг 2 ограничен на 1930 км/ч, укључујући чињеницу да своју максималну брзину амерички ловац не може дуго да одржи“.

„Да ли се сећате догађаја када су ови бомбардери одлетели у Венецуелу, и заједљиву реакцију Американаца који су их прогласили превазиђеним авионима (читај летећим кантама)“– подсмешљиво коментарише најновији „бруку“ америчких ловаца Ф-35A твитер портал „Голос Мордора“.

„Некада давно (1949.године) смо на једном војном аеродрому видели први совјетски млазни бомбардер Ил-28. И том приликом смо се подсмејавали наоружању које је имао у свом арсеналу. Ту су била само два топа који су се налазили у носном и репном делу летелице. На први поглед пресмешно. Међутим, он је био толико брз, да му ни ово наоружање није било потребно. Наиме, у то време најбржи амерички ловац (П-51 Мустанг) га није могао сустићи“– написао је у коментару @SergeGray149.

„Треба им написати казну због пребрзе вожње“ – додао је @Mironov1974.

(Спутњик)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. M says:

    A može li ga stići raketa,budući je radarski vidljiv itd.?!?Makar bila ispaljena s sporijeg ali radarski nevidljivog do teško vidljivog F-35,koji usput valjda i vertikalno sleće i polijeće,i ima najsuvremeniju elektroniku?!?A što,nadam se,ima i Tu-160?!?Još kad bi ga premazali nekim kompozitnim antiradarskim bojama!Ovdje danas nisu,ali sutra možda hoće?!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u