РУСКИ ЗВАНИЧНИК ОТКРИО: Срби, не наседајте! ПУТИН ЈЕ ИЗНЕО СВОЈ СТАВ О КОСОВУ И ЕВО ШТА ЈЕ НАЛОЖИО ЛАВРОВУ…

РУСКИ ЗВАНИЧНИК ОТКРИО: Срби, не наседајте! ПУТИН ЈЕ ИЗНЕО СВОЈ СТАВ О КОСОВУ И ЕВО ШТА ЈЕ НАЛОЖИО ЛАВРОВУ…

23 марта 2019

Заменик председника доњег дома руског парламента Петар Олегович Толстој изјавио је да није тачно да се руски председник Владимир Путин сагласио са некаквом поделом Kосова.

“Напротив, наложио је руском Министарству спољних послова да уложи максималне напоре да се косовско питање решава на основу Резолуције 1244 Савета безбедности УН”, рекао је Толстој.

Он је оценио да је инсистирање на томе да Србија по сваку цену пристане на услове Запада контрапродуктивно и да неће донети решење.Сматра и да се западне земље неће одрећи тзв. државе Kосово коју он види као терористичку.

Додајући да је 1999. године био у новинарском тиму који је грађанима Русије објашњавао шта се дешава у Југославији, Толстој је истакао и да “сваку увреду Србије или Срба третира лично”.

Он је потврдио и да има породичне везе са Србијом, због чега га, како пишу “Новости”, називају и “српским Толстојем”.

“Мој деда је био бели официр који је 1921. са својима дошао у Зрењанин. Отац ми је рођен у Београду, где је одрастао, а породица се вратила у Русију после Другог светског рата”, рекао је Толстој.

 

KOMENTARIЈедан коментар

  1. pravda says:

    Petar Olegovic Tolistoj,BOG TE ZIVIJO> Hvala Bogu sto te imamo. Hvala Rusiji sto postoji. Hvala BRATSKOM RUSKOM NARODU. ZIVELA RUSIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u