САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Из белгијских банака нестало Гадафијевих пет милијарди евра

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Из белгијских банака нестало Гадафијевих пет милијарди евра

30 октобра 2018

ИЗ БЕЛГИЈСКИХ банака је нестао дeо новца убијеног либијског лидера Муамера ел Гадафија.

Одлуком Савета безбедности УН из 2011. године средства Муамера ел Гадафија била су замрзнута.

У том тренутку у банкама БНП Парибас фортис, ИНГ, КБЦ и Јуроклир банк налазило се више од 14 милијарди евра бившег либијског вође.

Одлука Савета безбедности УН се није односила на камате.

За осам година та сума се повећала између 3 и 5 милијарди евра и управо је тај новац нестао. Претпоставља се да је завршио у рукама група које ратују у Либији.

Утоку је истрага.

О нестанку 10 милијарди евра са замрзнутих либијских рачуна писано је и раније.

Подсетимо, 2013. године на њима се налазило 16 милијарди евра, а 2017. године, када су белгијске власти након истраге о прању новца намеравале да конфискују имовину, откривено је само 6 милијарди.

KOMENTARI3 коментара

  1. test01 says:

    Zna se to odavno. Zato je Libija i napadnuta i opljackana. Gadafi je pomogao Sarkoziju (Francuska) da dodje na vlast i pozajmio mu pare za kampanju. ovaj mu je to vratio - surovim napadom i pljackom!! Ko zna koliko milijardi je opljackano iz Libije, pogledajte samo koliko su izmuzli do sada od bivsih republika ex-YU i zaduzili nas za generacije...

  2. Ivan Grozni says:

    Libija je prosla kao i Srbija. Gde su nestale pare koje su se nalazile na racunima raznih firmi iz bivse Jugoslavije? Kiparski racuni su nestali bez traga.Domagoj je to lepo objavio ali nema ko da pokrene istragu o tome. Ista sudbina je zadesila i Irak,Siriju i druge zemlje gde je demokratija uvodjena oruzjem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u