САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО – ОВО СУ УСЛОВИ ЗА СРБИЈУ: Морамо да признамо Косово, уведемо санкције Русији, једемо ГМО и распродамо све што имамо! | INTERMAGAZIN

SADA JE SVE JASNO – OVO SU USLOVI ZA SRBIJU: Moramo da priznamo Kosovo, uvedemo sankcije Rusiji, jedemo GMO i rasprodamo sve što imamo!

14 jula 2016

mccallister 346Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je da se Srbija, kao kandidat za pristupanje Evropskoj uniji, obavezuje da sledi pravila EU i da uvede sankcije, kad i gde su one neophodne.

– Moramo biti jasni po pitanju ruske agresije u Ukrajini, da to ne sme da se toleriše. S druge strane, moraju se uzeti u obzir srpske tradicionalne istrorijske i ekonomske veze s Rusijom, koje čak mogu biti i most za dijalog, jer niko nije zainteresovan za dugoročnu konfrontaciju s Rusijom. Do tada, moramo da pokažemo odgovor, sankcije, na rusko menjanje granica u Evropi – rekao je Mekalister za Blic.

On je naveo da to nema veze sa antiruskom politikom, već sa zajedničkim vrednostima EU, a ako je Srbija pozvana da se pridruži, to znači da je spremna da deli i promoviše evropske vrednosti.

– U tome ćemo biti vrlo jasni – rekao je Mekalister.

Meklister navodi i da je, uprkos Bregzitu, svih šest država zapadnog Balkana ima jasnu evropsku perspektivu, te da je najvažnija poruka iz Berlina i Brisela nastavak pregovora i konkretno otvaranje poglavlja 23 i 24 sledeće nedelje.

– To je jasan znak da treba da pomognemo Srbiji, ali je do Srbije da ispuni uslove – rekao je Mekalister.

On je naglasio i da je kancelarka Nemačke Angela Merkel lično posvećena procesu pridruživanja zapadnog Balkana i da je lični prijatelj Srbije.

– Ona je inicirala Berlinski proces i to pokazuje njenu posvećenost i regionu i saradnji sa srpskom vladom – rekao je Mekalister.

DSS O MEKALISTERU I USLOVIMA!

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić ponovo je zatražila raspisivanje referenduma o članstvu u EU, jer je, ističe, taj put “pun ucena” čije bi ispunjavanje dovelo do “sloma države Srbije”.

Reagujući na izjavu Dejvida Mekalistera da put Srbije u EU vodi preko uvođenja sankciji Rusiji i normalizacije odnosa sa Kosovom, Rašković Ivić tvrdi da put do EU vodi preko ucena čije bi ispunjavanje dovelo do sloma države Srbije.

Ona u saopštenju ističe da iskustvo u evropskim integracijama pokazuje da nakon ovih uslova, sledi zahtev da Srbija uđe u NATO, dozvoli promet genetski modifikovanih proizvoda i omogući rasprodaju svih prirodnih resursa.

Stoga, navela je, DSS pita vlast šta još treba da se dogodi da bi shvatili da ulazak u EU nije u državnom i ekonomskom interesu Srbije i građana.

DSS je i ranije tražila raspisivanje referenduma, a premijer Aleksandar Vučić je nedavno podsetio zagovornike tog izjašnjavanja građana, da su na nedavnim izborima građani upravo glasali za politiku koja podrazumeva evropske inrtegracije.

KOMENTARI22 komentara

 1. padre says:

  Pa kad Srbija to ispuni, oni če reči, žao nam je, lokal je pun dođite malo morgen!

  • ljuba says:

   kad srbija sve ovo ispuni prestaje da postoji kao drzava

   • gici says:

    ljuba:Biće još više sirotinje,mnogo više nezaposlenih,veliki redovi kod nrodnih kuhinja i crvenog krsta,a tajkuni će razgrabiti sve što se može,to se desilo u Hrvatskoj i Sloveniji gde su magacini crvenog krsta i Karitasa prezni.

 2. Major Dangić says:

  Otkačite jednom za uvijek ove ustaške smradove i sotone. Živjela Srbija! Živjela Rusija!

 3. dejan says:

  Raskoviceva TACNO PRICA ALI JE NESHVATLJIVO KOLIKO JE SADASNJA SRBIJA BLESAVA JADNA I KOLIK O IH JE VUCIC UBEDIO MOJA DECA CE BITI GLADNA KAD NE BUDU U EU VEC SAD JE SRBIJA GLADNA A UCI CE U EU ZA 15 GODINA DOTAD CE GMO I RASPRODAJU RESURSA PROVODITI.DA JE PAMETNA SRBIJA BI VODILA POLITIKU KAO SAD ENGLESKA S TOLIKO RESURSA 500 MILJARDI VREDNOSTI UGLJA BAKRA NIKLA OLOVA CINKA ZIVELA BIH S DRUGACIJOM EKONOMIJOM POPUT AUSTRIJE

 4. Barakuda says:

  Nikako nam nije jasno šta to u stvari znače evropske vrijednosti ? Pedofilija, homoseksualizam, usvajanje djece od strane homoseksualaca, inces itd !?? Drugo Rusi nemaju prava da mijenjaju granice, osim NATO pakta, Jugoslavija je nestala i nastalo je 7 država, od koje je sedma okupirana teritorija Srbije ? Šest zemalja EU nisu priznale KiM, kako onda ovaj može zahtijevati od Srbije da ima zajedničku politiku sa Berlinom, sve manje sa Briselom... Irak, Libija, Sirija, bombardovanje i ubijanje to spada pod evropske vrijednosti ! Vučići je na vlasti da završi njemački projekat uništavanja Srbije i RS-a !

 5. Gordan says:

  EU snosi krivicu za tkz."ukrajinsku krizu". Tada vam je smetao Janukovič(baš kao što vam smeta Asad u Siriji...). Podsetite se malo šta je sve izgovoreno u Parlamentu Ukrajine, tokom posete Parlamentarne Komisije Evropske Unije, i kakve su bile pretnje, i zašto!

 6. boja says:

  dok se narod ne javi nema nista sto se prica vucic prodaje a narod suti nema ko srbniju da brani srbija u rasulu

 7. talas says:

  Toliko pljuvanja, gazenja, ponizenja i samara da bi za nagradu usli u septicku jamu... JBE LUD ZBUNJENOG

  • kosovac says:

   talas, Ovo što si napisao trebalo bi da uđe u definiciju: Ili srpskog naroda, Ili srpskih političara, ili srpskih novinara. U svakom slučaju rekao si definiciju kojom će mnogi psiholozi koristiti da objasne kako se neki narod pravi na budale. Sve si rekao i ja se slažem sa tobom.

 8. Pepi says:

  Jos samo da nam daju pantalone sa slicom pozadi.

  • kosovac says:

   Pepi, Poštujem što ne pišeš hrvatskom azbukom, poštujem i ovu tvoju čistu latinicu, ali ne mogu da odolim da te ne upozorim na to da bi tvoj komentar bio mnogo jasniji da si ga napisao ćirilicom. Trebalo mi je 2 minuta da protumačim ono „slicom“ - sa licom, silicom, dok se u neko doba ne setih, pa to je „šlic“ - ono što se stavlja na muške pantalone. Ovo govorim zato što bi ti mogao u obraćanju Englezu, Italijanu, da pišeš na njihovom jeziku – latinicom zašto da ne, ali ako se već obraćaš nama Srbima ne vidim zašto ne bi to napisao na srpskom pismu. Izvini ako sam dosadan.

 9. Željko says:

  To ne postoji kao država od 1918 godine... To što se danas naziva "srbija" je nešto gore od kolonije sa tendencijom skorog nestanka...

  • ljubisav says:

   Bas tako prijatelju,od 918-ste Nas nema,ovo danas nije ni prici onome sto smo bili tada!!!

 10. simo says:

  vuk i koza nemogu u jedan tor. a unija i srbija isto tako ko to predlaze u srbiji srbska tertorija ide u uniju kad srba nestane i ime srbija

 11. adiblogmk.com says:

  ruska agresija ne sme da se tolerishe a nhihova agresia nad irakom i libii sme da se tolerishe.Ja mislim da napokon svi koi nisu u EU trebali da se obedine i da zaednickim snagama zaedno sa Rusijom i Aziskom uniom rade na da unishte EU kako ona unishtava sve samo da izagu iz krize

  • DR says:

   ... A AGRESIJU NA SRBIJU SVI NESTO ZABORAVLJAJU!?

 12. grba says:

  Bravo Barakuda. Dobro da neko primeti "eVROPSKE vREDNOSTI" i ko može da menja granice u Evropi, a ko ne! Mrzim ustade ali hvala im štp nas opamecuju i zatežu sa otvaranjem poglavlja _.samo budite uporniji

 13. ilija says:

  ni beograd ostati nece sve prodano i dogovoreno davni godina pole srbije jugoslavija posle jugoslavije evropska UNIJA

 14. Barba says:

  Bravo...

 15. Mlax says:

  Pisem a ruka drhti,prodasmo dedovinu neprijateljima Srpskog roda.2,8 miliona izgubljenih Srpskih zivota samo u proslom veku.Koliko Srba je ostavilo svoje zivote braneci ovu drzavu,braneci pravo da se zovemo Srbi.

 16. dusko says:

  Samo to , nema novih zahteva !!! Posle ovih zahteva nece ostati ni S od Srbije !!! Premijeru opameti se dok ne bude kasno po svoj srpski narod !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *