САМИ СУ ТО ТРАЖИЛИ: „Гаспром“ заврће све вентиле Украјини!

САМИ СУ ТО ТРАЖИЛИ: „Гаспром“ заврће све вентиле Украјини!

2 марта 2018

„Гаспром“ је принуђен да у почне процедуру раскида свих уговора са украјинским „Нафтогасом“ за испоруке и транзит гаса, рекао је шеф руске компаније Алексеј Милер.

„Гаспром“ раскида све раније закључене уговоре са Украјином, изјавио је председник борда директора те компаније Алексеј Милер. Према његовим речима, ради се о уговорима за испоруке гаса украјинским потрошачима, као и о уговорима о транзиту гаса у Европу, наводи се у саопштењу „Гаспрома“.

Одлуку о раскидању уговора Милер је објаснио тиме да је Арбитражни суд у Стокхолму нарушио интересе „Гаспрома“.

„Судије су аргументовале своју одлуку наглим погоршањем стања украјинске економије. Ми смо категорички против тога да се на наш рачун решавају економски проблеми Украјине. У таквој ситуацији, наставак важења уговора за ’Гаспром‘ није економски исплатив“, објаснио је Милер.

Раније је Арбитражни суд у Стокхолму прихватио захтев украјинског „Нафтогаса“ да му „Гаспром“ исплати 4,673 милијарде долара за транзит гаса.

KOMENTARI4 коментара

 1. goran says:

  Zavrci gas i ne pustaj sledecih 100 godina. To sam predlagao pre vise godina. Odose Ukrajinci u medvede.

 2. Velika Metla says:

  Сад ће "демоКуратска" наци-чемерика у тетрапаку да шаље гас својим пуленима на Мајдану! И то,наравно,под условом да она неколика танкера из Русије с гасом стигну у наци-чемерику! Биће гаса за Кличка и оних шаку јада на Мајдану што су се бусали у демокраТи(рани)ју наци-чемерикину!

  • goran says:

   Глуперде Украјинци ће платити своју глупост, само нека и даље сарађују са Западом.

 3. Barakuda says:

  Trebali su ga zavrnuti odavno....

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u