САМИ СУ ТО ТРАЖИЛИ: „Гаспром“ заврће све вентиле Украјини!

SAMI SU TO TRAŽILI: „Gasprom“ zavrće sve ventile Ukrajini!

2 marta 2018

„Gasprom“ je prinuđen da u počne proceduru raskida svih ugovora sa ukrajinskim „Naftogasom“ za isporuke i tranzit gasa, rekao je šef ruske kompanije Aleksej Miler.

„Gasprom“ raskida sve ranije zaključene ugovore sa Ukrajinom, izjavio je predsednik borda direktora te kompanije Aleksej Miler. Prema njegovim rečima, radi se o ugovorima za isporuke gasa ukrajinskim potrošačima, kao i o ugovorima o tranzitu gasa u Evropu, navodi se u saopštenju „Gasproma“.

Odluku o raskidanju ugovora Miler je objasnio time da je Arbitražni sud u Stokholmu narušio interese „Gasproma“.

„Sudije su argumentovale svoju odluku naglim pogoršanjem stanja ukrajinske ekonomije. Mi smo kategorički protiv toga da se na naš račun rešavaju ekonomski problemi Ukrajine. U takvoj situaciji, nastavak važenja ugovora za ’Gasprom‘ nije ekonomski isplativ“, objasnio je Miler.

Ranije je Arbitražni sud u Stokholmu prihvatio zahtev ukrajinskog „Naftogasa“ da mu „Gasprom“ isplati 4,673 milijarde dolara za tranzit gasa.

KOMENTARI4 komentara

 1. goran says:

  Zavrci gas i ne pustaj sledecih 100 godina. To sam predlagao pre vise godina. Odose Ukrajinci u medvede.

 2. Velika Metla says:

  Sad će "demoKuratska" naci-čemerika u tetrapaku da šalje gas svojim pulenima na Majdanu! I to,naravno,pod uslovom da ona nekolika tankera iz Rusije s gasom stignu u naci-čemeriku! Biće gasa za Klička i onih šaku jada na Majdanu što su se busali u demokraTi(rani)ju naci-čemerikinu!

  • goran says:

   Gluperde Ukrajinci će platiti svoju glupost, samo neka i dalje sarađuju sa Zapadom.

 3. Barakuda says:

  Trebali su ga zavrnuti odavno....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *