САУДИЈЦИ БЕСНИ: Ангела Меркел одбила да покрије косу!

САУДИЈЦИ БЕСНИ: Ангела Меркел одбила да покрије косу!

2 маја 2017

Немачка канцеларка Ангела Меркел током посете Саудијској Арабији одбила је да прекрије косу како налажу тамошњи обичаји, пише „Индипендент“.

Како се наводи, она није желела да прекрије косу ни током сусрета са краљем Саудијске Арабије Салманом.

Истовремено, истиче се да је она са краљем Салманом разговарала о женским правима, рату у Јемену, као и о другим осетљивим питањима.

Како је навела, од њене претходне посете Саудијској Арабији 2010. године дошло је до значајних промена када је у питању улога жена у тој земљи, али да се жене и даље суочавају са многим ограничењима.

– Имам утисак да је ова земља у фази промене и да је сад много тога изводљивије сада него пре неколико година, али и даље је то далеко од нечега што бисмо ми видели као једнакост – рекла је канцеларка.

Говорећи о рату у Јемену, она је истакла да не верује да за сукоб може бити војног решења.

Меркелова се потом састала и са саудијским принцем Мухамедом бин Најефом, који надгледа економију и одбрану, а са њим је разговарала између осталог и о смртној казни.

KOMENTARI2 коментара

  1. lilit says:

    Žena u pravu sto posto jer je to njen folklor, kultura i ne odriče se toga. Dok ova "naša" (uvlakačica koja nema svoj identitet) predsednica Skupštine Srbije stavlja tu ćebad preko glave!

  2. micky says:

    A saudijski satraoi cute ko mule.... To znaci samo jedno. Oni su sledeci za "prolece"... Pa kad im dodju glavosece bice i Serijata. Milina... I "demokratija" sa zapadnim vrednostima. Vreme i jeste da se taj sljam ukloni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u