САВЕТ ЕВРОПЕ ИЗДАО ХИТНО САОПШТЕЊЕ О СТАЊУ НА КОСОВУ! Чуо се српски вапај у Стразбуру

САВЕТ ЕВРОПЕ ИЗДАО ХИТНО САОПШТЕЊЕ О СТАЊУ НА КОСОВУ! Чуо се српски вапај у Стразбуру

4 октобра 2019

На састанку Комитета за правна питања и људска права ПС Савета Европе у Стразбуру, одржана је размена мишљења поводом упада припадника РОСУ на север Косова и Метохије у мају и хапшења два службеника УНМИК-а на дужности.

Испред делегације Скупштине Србије, Дубравка Филиповски је истакла да Србија снажно подржава борбу против корупције и организованог криминала, али да је исто тако чврсто при ставу да та борба не сме укључивати застрашивање и насиље према становништву, нити званичним представницима међународних организација, саопштено је из српског парламента.Филиповски је осудила поступање припадника РОСУ у мају ове године на северу Косова и Метохије и позвала ПС Савета Европе да такође осуди угрожавање људских права на простору Косова и Метохије.

Делегација Народне скупштине у Парламентарној скупштини Савета Европе (ПС СЕ) учествује на јесењем заседању ПССЕ, које се од 30. септембра до 4. октобра одржава у Стразбуру.

У делегацији коју предводи в.д шефа делегације Биљана Пантић Пиља учествују и Елвира Ковач, проф. др Жарко Обрадовић, Дубравка Филиповски, Александар Шешељ и Миљан Дамјановић, наведено је у саопштењу.

(Tanjug)

KOMENTARI3 коментара

  1. Косовац says:

    Како Дубравка Филиповски прича енглески, мислим да су овај вапај чули и разумели само они делегати из Србије. ……….Да се разумемо, овај Савет Европе није онај Европски Савет из Европске Уније. Овај Савет Европе је направљен колико да Срби и Руси мало отворе душу и да се изјадају Великом Брату. Па ће све то Европски Мудраци да приме к' знању, и да на неправилности реагују преко свог Комитета за правду и истину.

  2. opet ja says:

    Bez veze. Umesto da vratimo na Kosovo vojsku i policiju, mi kukamo po belom svetu i to u institucijama i državama koje su već priznale nezavisno Kosovo. Makar da je vlast donela odluku o ogrničenju protoka robe i stanovništva sa Kosova kroz Srbiju kao recipročnu meru na carine. I ovi izbori su dokaz nesposobnosti naše vlasti na čelu sa predsednikom, jer glasanje je moguće samo uz ličnu kartu koju su izdale kosovske kvazi institucije. Bruka i sramota.

  3. padre says:

    Nešto ne vidim iz teksta, da je savet evrope izdao bilo šta, a to što mi kukamo može se okačiti mački o rep!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u