САВЕТ ЕВРОПЕ ИЗДАО ХИТНО САОПШТЕЊЕ О СТАЊУ НА КОСОВУ! Чуо се српски вапај у Стразбуру

SAVET EVROPE IZDAO HITNO SAOPŠTENJE O STANJU NA KOSOVU! Čuo se srpski vapaj u Strazburu

4 oktobra 2019

Na sastanku Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava PS Saveta Evrope u Strazburu, održana je razmena mišljenja povodom upada pripadnika ROSU na sever Kosova i Metohije u maju i hapšenja dva službenika UNMIK-a na dužnosti.

Ispred delegacije Skupštine Srbije, Dubravka Filipovski je istakla da Srbija snažno podržava borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali da je isto tako čvrsto pri stavu da ta borba ne sme uključivati zastrašivanje i nasilje prema stanovništvu, niti zvaničnim predstavnicima međunarodnih organizacija, saopšteno je iz srpskog parlamenta.Filipovski je osudila postupanje pripadnika ROSU u maju ove godine na severu Kosova i Metohije i pozvala PS Saveta Evrope da takođe osudi ugrožavanje ljudskih prava na prostoru Kosova i Metohije.

Delegacija Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) učestvuje na jesenjem zasedanju PSSE, koje se od 30. septembra do 4. oktobra održava u Strazburu.

U delegaciji koju predvodi v.d šefa delegacije Biljana Pantić Pilja učestvuju i Elvira Kovač, prof. dr Žarko Obradović, Dubravka Filipovski, Aleksandar Šešelj i Miljan Damjanović, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

  1. Kosovac says:

    Kako Dubravka Filipovski priča engleski, mislim da su ovaj vapaj čuli i razumeli samo oni delegati iz Srbije. ……….Da se razumemo, ovaj Savet Evrope nije onaj Evropski Savet iz Evropske Unije. Ovaj Savet Evrope je napravljen koliko da Srbi i Rusi malo otvore dušu i da se izjadaju Velikom Bratu. Pa će sve to Evropski Mudraci da prime k' znanju, i da na nepravilnosti reaguju preko svog Komiteta za pravdu i istinu.

  2. opet ja says:

    Bez veze. Umesto da vratimo na Kosovo vojsku i policiju, mi kukamo po belom svetu i to u institucijama i državama koje su već priznale nezavisno Kosovo. Makar da je vlast donela odluku o ogrničenju protoka robe i stanovništva sa Kosova kroz Srbiju kao recipročnu meru na carine. I ovi izbori su dokaz nesposobnosti naše vlasti na čelu sa predsednikom, jer glasanje je moguće samo uz ličnu kartu koju su izdale kosovske kvazi institucije. Bruka i sramota.

  3. padre says:

    Nešto ne vidim iz teksta, da je savet evrope izdao bilo šta, a to što mi kukamo može se okačiti mački o rep!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *