Савет мајстора: Ево колико треба да кувате пасту

Савет мајстора: Ево колико треба да кувате пасту

14 јуна 2017

Пасте никад доста. Једноставна, брзо се спрема, преукусна. Уз сваки сос слаже се одлично. Ипак, често се дешава да је или прекувамо, или не скувамо довољно. Међутим, захваљујући једном италијанском кувару, савршену тестенину моћи ћете да спремите баш увек.

Марио Батали је мајстор италијанске кухиње који живи и ради у Њујорку. Он је за Дејли меј открио колико је времена потребно пасти како би се скувала како треба.

Он тврди да је тестенину потребно кувати минут краће од времена које је прописано на паковању, чиме се постиже да паста има савршену текстуру.

Потом је потребно да је оцедите и додате у је сос, са којим би требало заједно да се кува око 40 секунди.

Не треба никада само „набацати“ сос одозго преко пасте у чинији, већ их свакако прво треба, на кратко, прокувати заједно са сосом.

– Ја прво прочитам шта пише на паковању, па од тога одузмем један минут од времена које поизвођач препоручује. Када их оцедим, кувам је 40 секунди у сосу. Дакле, ставите их заједно у тигањ, прокувајте и потом скините са ватре – саветује Батали.

Италијански кувар закључује да ће уколико је овако кувате, паста увек имати одличан укус са било којим сосом да је упарите.

KOMENTARI



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u