Седам „криваца“ у чаши због којих се гојимо | INTERMAGAZIN

Sedam „krivaca“ u čaši zbog kojih se gojimo

13 septembra 2017

Gubljenje kilograma nije nimalo lak posao. Pravilna ishrana i redovno vežbanje ključni su za skidanje viška, ali ne zaboravite i da je podjednako važno da obratite pažnju i na ono što pijete. Zbog prekomerne konzumacije ovih sedam pića vrlo lako možete dobiti na težini.

Punomasno mleko: Mleko je važno za zdravlje kostiju i zuba, ali ako je vaš cilj gubitak kilograma, onda bi trebalo da smanjite konzumaciju punomasnog mleka i potražite izvor kalcijuma u drugim proizvodima koji nisu mlečni, poput brokolija i žitarica.

Proteinski šejk: Ishrana bogata proteinima je vrlo važna, pogotovo ako vežbate i želite da izgradite mišićnu masu. Ali, ako želite smršati, onda biste trebali da izbegavate konzumaciju proteinskog šejka posle treninga.

Svež sok: Sveži sokovi dobra su opcija s vremena na vreme, međutim, njihovo prečesto i prekomerno ispijanje nije idealno. Sadrže velik broj kalorija i šećera, pa će vam odmoći pri gubitku kilograma.

Smuti: Odlično piće koje je puno svežeg voća i ostalih namirnica po vašem ukusu. Ukoliko vam smoothie menja obrok i konzumirate ga svaki dan u prekomernim količinama onda su velike šanse da ćete dobiti na težini, a ne izgubiti.

Koktel: Koktelima retko ko može odoleti, ali ako ste rešili da skinete kilograme, njihova konzumacija nije preporučljiva. Naime, voćni kokteli i oni koji sadrže više alkoholnih pića prepuni su kalorija. Onda barem umesto koktela odaberite ona alkoholna pića koja sadrže puno manje kalorija.

Posebna kafa: Veliki broj ljudi započinje dan ispijajući kafu, a tokom dana mnogi popiju i po nekoliko šolja omiljenog crnog napitka. Ukoliko spadate u onu grupu kafopija koji vole kafu sa mlekom, kapućino, kao i one sa mnogo šećera, šlaga, mleka ili čokoladnih preliva, znajte da konzumirate velik broj kalorija.

Energetski napitak: Oni koji nisu ljubitelji kafe često se opredeljuju za energetska pića. Ono na šta treba da obratite pažnju jesu hranjiva vrednost, odnosno broj kalorija i količina šećera, jer većina takvih napitaka upravo ima itekako visok udeo kalorija i šećera.

KOMENTARIJedan komentar

  1. banebanane says:

    Ne znam baš. Pre nego što krenemo da izbacujemo napitke i pre nego što uopšte krenemo na dijetu, ne bi bilo loše da izbacimo proizvode od pšenice i druge namirnice koje sadrže gluten. Gluten je čudo od sastojka. On em zadržava vodu tamo gde ne bi trebalo da je bude, em otvara apetit, a kod onih koji ga ne podnose pravi još čitav niz drugih problema i neprijatnosti. Sve je, čini mi se, lakše nego izbaciti hleb, testenine, pice, špagete, itd.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *