SELAKOVIĆ: Šarić se bezuslovno predao

SELAKOVIĆ: Šarić se bezuslovno predao

18 марта 2014

Nikola-Selakovic-1U Vladi Srbije počela je konferencija za novinare povodom hapšenja Darka Šarića. Prvi se javnosti obratio ministar pravosuđa Nikola Selaković.

– Ovo je veliki dan za Srbiju, region i ceo svet. Danas je priveden osumnjičeni za teška krivična dela krijumčarenja opojnih droga i pranje novca Darko Šarić.

On je podsetio da je preduslov da se ovo dogodi bilo formiranje posebne radne grupe u okviru BIA u junu 2013. godine sa isključivim zadatkom da se bavi lociranjem i hašenjem Darka Šarića. U lociranju Šarića veliku ulogu su imali i MUP Crne Gore, kao i Ministarstvo pravde CG, ali i čitava mreža bezbednostnih agencija drugih država – američke, slovenačke, italijanske, belgijske, austrijske, švajcarske…

Paralelno se odvijao i jedan pregovarački proces. Počeo je u onom trenutku kada je hapšenje postalo sasvim izvesno. Naši operativci su locirali njegovo kretanje u nekoliko zemalja Latinske Amerike. Ministarstvo pravde dobilo je zahtev za kontakt od branioca Šarića. Da bi se izbeglo krvoproliće i žrtve prilikom hapšenja, ponuđena je njegova bezuslovna predaja organima Republike Srbije. To se desilo pre oko mesec i po dana. Nisu zahtevani nikakvi ustupci u korist okrivljenoga. Ono što se tražilo jeste da mu se omogući kontakt sa braniocem, majkom i sinom pre dolaska u Srbiju, što je i učinjeno – objasnio je Selaković.

RADISAVLjEVIĆ: U TOKU JE SASLUŠANjE, SUD ODLUČUJE O PRITVORU

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević potvrdio je da je u toku saslušanje Šarića i čeka se izjašnjavanje suda o pritvoru. On se zahvalio kolegama iz regiona na saradnji koja je dovela do konačnog hapšenja.
– Otvoriće se i druga pitanja, kao ona o tome kako je pobegao iz zemlje, da li mu je neko u tome pomagao i sa kim je sve bio u kontaktu – rekao je Radisavljević.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u