СЕВЕРНА KОРЕЈА ПРЕСРЕЛА И ЗАРОБИЛА РУСKИ БРОД! Дипломате из Москве одмах стигле, преговори у току!

СЕВЕРНА KОРЕЈА ПРЕСРЕЛА И ЗАРОБИЛА РУСKИ БРОД! Дипломате из Москве одмах стигле, преговори у току!

24 јула 2019

Северонкорејска погранична служба задржала је руски риболовачки брод „Сјанхалињ 8“, у власништву „Северо-источне риболовачке компаније“.

Kако се прецизира, погранична служба је интервенисала на удаљености од око 55 наутичких миља од територије Северне Kореје, где је зауставила руски брод, искључила све уређаје за комуникацију и преусмерила брод у луку Вонсан.Директор ове руске риболовачке компаније Сергеј Седлер је за медије рекао да је одмах контактирао руске дипломате у Северној Kореји који су у међувремену, наводно, успели да ступе у контакт са посадом брода.

Напорима руских дипломата у Пјонгјангу на ослобађању приведених придружила се и влада руског региона Сахалин на руском Далеком истоку.

– Тренутно истражујемо околности инцидента. Руска амбасада остаје у сталном контакту са севернокорејским властима и руководством Северноисточне компаније за риболов (власника брода). Амбасада предузима све неопходне мере за решење ситуације у најкраћем времену – навела је амбасада у саопштењу.

Севернокорејско министарство спољних послова саопштило је да је посада приведена због „кршења правила улаза и останка на територији Северне Kореје“.

Kако су му потом дипломате препричале, севернокорејска погранична служба је задржала руски брод јер је руски брод наводно незаконито прошао кроз „строго чувану зону“, иако је он ишао стандардном рутом.

Седлар је навео и да је на броду било укупно 17 чланова посаде, међу којима је било и грађана Јужне Kореје, те да су граничари капетана и његовог помоц́ника, као и двојицу Јужнокорејаца пребацили у специјални хотел, док је остатак људи и даље под стражом у кабинама брода.

 

KOMENTARI4 коментара

 1. persida says:

  Ma kakva Koreja, Izrael upravo roka Siriju po hiljaditi put, a cionisticki kepec Putin opet cuti.

 2. Kulak says:

  Dok Putin dobije savete židovskog lobija iz Moskve šta da radi,proći će dosta vremena.To je to.

 3. Slobodanka says:

  Već nedeljama SAD traži priliku da izvrši napad na Iran. Izraelci su upravo gadjali iranske položaje i skladišta municije u Siriji, nije teško pretpostaviti da je to provokacija sa istim ciljem. Persidica bi vrlo rado učinila SAD-u i NATO-u, američkim jastrebovima, zatim Sorošu i Rotšildu, da što pre otpočne napad na Iran. Jelena Milić je nevina devojka kad stane pored Persidice.

  • ST says:

   @Slobodanka...izuzetno nizak udarac za "persidicu"inace poznat-u kao "goran"/"deda Micko",hahahahaaaa...BRAVO Slobodanka :)))

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u