СИНИША МИХАЈЛОВИЋ САОПШТИО: Болујем од леукемије! (ВИДЕО СА КОНФЕРЕНЦИЈЕ)

СИНИША МИХАЈЛОВИЋ САОПШТИО: Болујем од леукемије! (ВИДЕО СА КОНФЕРЕНЦИЈЕ)

13 јула 2019

Званична потврда је стигла. Болест са којом се Синиша Михајловић бори је леукемија. То је српски стручњак открио на конференцији за штампу.

– Имао сам темепратуру и моја супруга ми није веровала да је све у реду. Отишли смо на додатне тестове и то је показало да је у питању леукемија. Када сам добио потврду, био је то тежак ударац за мене. Седео сам данима, плакао, живот ми је пролазио пред очима. Једва чекам да одем у болницу и да започнем ову битку. Рекао сам и играчима – идем у напад и желим да победим. Седење и чекање у одбрани ми ништа неће донети. Желим да победим за своју породицу, за децу, за све оне који ме воле – рекао је Синиша.Наставио је у једном даху.

– Добио сам око 600-700 порука подршке у последњих неколико дана и извињавам се што нисам одговарао. Требало ми је време за себе, да избацим сву негативност из себе како бих био спреман да узвратим и започнем битку. Желим да се захвлаим Болоњи, свима, од председника до економа. Показали су ми да су моја породица и да ме воле, као и играчи. То ми је много важно. Рекао сам и фудбалерима да ћу победити у овој борби, али да су ми неопходни људи који ме воле око мене. Овако нешто заиста “удара” на емоције.

Присетио се како је све почело.

– Верујем да су многи веровали да сам међу последњима који може да се разболи, тренирам, велики сам, снажан. Имао сма тест 28. фебруара и све је било нормално. Сваког дана сам тренирао до маја, путовао нормално, играо фудбал, нисам осећао умор ни бол. Мој отац је преминуо од рака, тако да сам се увек тестирао.Услед свега што се догодило је имао и посебну поруку за све.

– Људи, не смете да мислите да сте неуништиви. Сви ми мислимо да се то нама неће десити и онда дође шок. Надате се, ишчекујете и после два месеца или годину дана откријете да сте болесни. Ако ја, као неко ко је познат и ко кроз ово пролази могу да помогнем другима да се тестирају и провере себе, онда ћу то урадити. Свакоме може да се догоди. Био сам савршено здрав и ево видите сада шта се догдоило. Болест вам промени живот у секунди, све се промени. Када имате кошмар, пробудите се и схватите да је био само ружан сан. Ово је стварност. Лакше је борити се ако се тестирате и ако сте спремни.

Са пуно самопоуздања улази у животну битку.

– Надам се да ћемо, када добијем ову борбу, моћи опет да разговармао и да се сећамо овог периода. Нажалост, у животу ми никада ништа нису поклонили. За све сам морао да се борим и тако ће бити и сада – закључио је Михајловић.

KOMENTARI3 коментара

  1. теоретичар says:

    Па тако то иде. Ја знам да ћу умрети од две болести. Од смрта и његове пратње. Уопште нисам импресиониран што ОН има леукемију. Нити ме интересује, али читао сам пошто сам мислио да је он неки прецедник Београда али видим - фузбалер. Бори се брате. И треба. Ја на пример нећу, требо не требо. Они тамо те сецирају, скенирају, озраче, направе килаву бесну глисту од твога тела и ти све то време скупих лечења трпиш идиотске болове па те излече, болови се само мало смање пар дана а онда долазе назад и зову се смртоносни болови. Ја нећу, кажем, већ сам унапред одлучио. Знам да ћу добити бар два рака, јер ту ја немам проблема да добијем и мало више. Лечио се, не лечио, умиреш од смрта на крају, само што ће лечени живети два месеца дуже у лечећим боловима. Имао сам прилике да видим неколико пута како то иде и онда сам рекао - када дође ред на мој рак, има да му уврћем клешта док не оманем. Када сам одбио да ми оперишу десни и поваде отрове сечењем и печењем рана, доктори се фрапирали. Ма можеш да добијеш мигрену а то ти лако постане рак, човече божији. Јес ти нормалан? Па то су труле кости и све је труло. Удариће ти на месо десни. И ето, знам ја да било труло али после 5 година одем ја на снимање јер сам имао јаке болове и кажем Ај добро. Сеците! Они сниме и зину а ја још више. Нема више ничега, Све тело развукло и све излечено. Од пет трулих зуба није остало ништа. Ама ни трага а не још неке болести. (Ја сам се бојао зубара на смрт. Онда су зубари били обични кољачи и секли десни длетом, мајке им га...)Имам данас беле зубе ко снег и још увек се смејем ко луд. Такав сам. А болови били зато што сам имао запаљење неког средњег увета. Дали ми стрептомицин или тако некако и прође после неколико дана. Колико ја знам, а заиста сам имао случајева око себе, рак НИЈЕ излечив. Можда пар месеци зауставе прогрес, али крај је увек исти. А тих пар месеци или, ако хоћеш, пар година, платиш тако скупо и проживиш зрачећи вијуге, опане ти коса и све длаке на телу, згоџавиш са 100 кила на педеседам и као дух се проваљаш још који месец или годину. А сви око тебе, пуни хумана разумевања, моле Бога двапут дневно али да ти не видиш, само да одапнеш што пре и "решиш се мука". То ти бре ко сида. Извињавам се свима на непријатности које може изазвати мој коментар.

  2. Cp6a says:

    Мајсторе, легендо, нема друге него да и ту утакмицу победиш. А онда после батали тај тренерски посао. Велики је то стрес, шта ће ти то? Навијам за тебе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u