СИНИША МИХАЈЛОВИЋ САОПШТИО: Болујем од леукемије! (ВИДЕО СА КОНФЕРЕНЦИЈЕ)

SINIŠA MIHAJLOVIĆ SAOPŠTIO: Bolujem od leukemije! (VIDEO SA KONFERENCIJE)

13 jula 2019

Zvanična potvrda je stigla. Bolest sa kojom se Siniša Mihajlović bori je leukemija. To je srpski stručnjak otkrio na konferenciji za štampu.

– Imao sam temepraturu i moja supruga mi nije verovala da je sve u redu. Otišli smo na dodatne testove i to je pokazalo da je u pitanju leukemija. Kada sam dobio potvrdu, bio je to težak udarac za mene. Sedeo sam danima, plakao, život mi je prolazio pred očima. Jedva čekam da odem u bolnicu i da započnem ovu bitku. Rekao sam i igračima – idem u napad i želim da pobedim. Sedenje i čekanje u odbrani mi ništa neće doneti. Želim da pobedim za svoju porodicu, za decu, za sve one koji me vole – rekao je Siniša.Nastavio je u jednom dahu.

– Dobio sam oko 600-700 poruka podrške u poslednjih nekoliko dana i izvinjavam se što nisam odgovarao. Trebalo mi je vreme za sebe, da izbacim svu negativnost iz sebe kako bih bio spreman da uzvratim i započnem bitku. Želim da se zahvlaim Bolonji, svima, od predsednika do ekonoma. Pokazali su mi da su moja porodica i da me vole, kao i igrači. To mi je mnogo važno. Rekao sam i fudbalerima da ću pobediti u ovoj borbi, ali da su mi neophodni ljudi koji me vole oko mene. Ovako nešto zaista “udara” na emocije.

Prisetio se kako je sve počelo.

– Verujem da su mnogi verovali da sam među poslednjima koji može da se razboli, treniram, veliki sam, snažan. Imao sma test 28. februara i sve je bilo normalno. Svakog dana sam trenirao do maja, putovao normalno, igrao fudbal, nisam osećao umor ni bol. Moj otac je preminuo od raka, tako da sam se uvek testirao.Usled svega što se dogodilo je imao i posebnu poruku za sve.

– Ljudi, ne smete da mislite da ste neuništivi. Svi mi mislimo da se to nama neće desiti i onda dođe šok. Nadate se, iščekujete i posle dva meseca ili godinu dana otkrijete da ste bolesni. Ako ja, kao neko ko je poznat i ko kroz ovo prolazi mogu da pomognem drugima da se testiraju i provere sebe, onda ću to uraditi. Svakome može da se dogodi. Bio sam savršeno zdrav i evo vidite sada šta se dogdoilo. Bolest vam promeni život u sekundi, sve se promeni. Kada imate košmar, probudite se i shvatite da je bio samo ružan san. Ovo je stvarnost. Lakše je boriti se ako se testirate i ako ste spremni.

Sa puno samopouzdanja ulazi u životnu bitku.

– Nadam se da ćemo, kada dobijem ovu borbu, moći opet da razgovarmao i da se sećamo ovog perioda. Nažalost, u životu mi nikada ništa nisu poklonili. Za sve sam morao da se borim i tako će biti i sada – zaključio je Mihajlović.

KOMENTARI3 komentara

 1. teoretičar says:

  Pa tako to ide. Ja znam da ću umreti od dve bolesti. Od smrta i njegove pratnje. Uopšte nisam impresioniran što ON ima leukemiju. Niti me interesuje, ali čitao sam pošto sam mislio da je on neki precednik Beograda ali vidim - fuzbaler. Bori se brate. I treba. Ja na primer neću, trebo ne trebo. Oni tamo te seciraju, skeniraju, ozrače, naprave kilavu besnu glistu od tvoga tela i ti sve to vreme skupih lečenja trpiš idiotske bolove pa te izleče, bolovi se samo malo smanje par dana a onda dolaze nazad i zovu se smrtonosni bolovi. Ja neću, kažem, već sam unapred odlučio. Znam da ću dobiti bar dva raka, jer tu ja nemam problema da dobijem i malo više. Lečio se, ne lečio, umireš od smrta na kraju, samo što će lečeni živeti dva meseca duže u lečećim bolovima. Imao sam prilike da vidim nekoliko puta kako to ide i onda sam rekao - kada dođe red na moj rak, ima da mu uvrćem klešta dok ne omanem. Kada sam odbio da mi operišu desni i povade otrove sečenjem i pečenjem rana, doktori se frapirali. Ma možeš da dobiješ migrenu a to ti lako postane rak, čoveče božiji. Jes ti normalan? Pa to su trule kosti i sve je trulo. Udariće ti na meso desni. I eto, znam ja da bilo trulo ali posle 5 godina odem ja na snimanje jer sam imao jake bolove i kažem Aj dobro. Secite! Oni snime i zinu a ja još više. Nema više ničega, Sve telo razvuklo i sve izlečeno. Od pet trulih zuba nije ostalo ništa. Ama ni traga a ne još neke bolesti. (Ja sam se bojao zubara na smrt. Onda su zubari bili obični koljači i sekli desni dletom, majke im ga...)Imam danas bele zube ko sneg i još uvek se smejem ko lud. Takav sam. A bolovi bili zato što sam imao zapaljenje nekog srednjeg uveta. Dali mi streptomicin ili tako nekako i prođe posle nekoliko dana. Koliko ja znam, a zaista sam imao slučajeva oko sebe, rak NIJE izlečiv. Možda par meseci zaustave progres, ali kraj je uvek isti. A tih par meseci ili, ako hoćeš, par godina, platiš tako skupo i proživiš zračeći vijuge, opane ti kosa i sve dlake na telu, zgodžaviš sa 100 kila na pedesedam i kao duh se provaljaš još koji mesec ili godinu. A svi oko tebe, puni humana razumevanja, mole Boga dvaput dnevno ali da ti ne vidiš, samo da odapneš što pre i "rešiš se muka". To ti bre ko sida. Izvinjavam se svima na neprijatnosti koje može izazvati moj komentar.

  • Ivke says:

   Care svaka cast

 2. Cp6a says:

  Majstore, legendo, nema druge nego da i tu utakmicu pobediš. A onda posle batali taj trenerski posao. Veliki je to stres, šta će ti to? Navijam za tebe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *