ШИПТАРИ, ЈЕ Л` ВАМ САД ЈАСНО КО СТЕ И ШТА СТЕ? Један детаљ са седнице СБ УН направио јасну разлику између Београда и Приштине! ОВО ЋЕ ИХ БОЛЕТИ

ШИПТАРИ, ЈЕ Л` ВАМ САД ЈАСНО КО СТЕ И ШТА СТЕ? Један детаљ са седнице СБ УН направио јасну разлику између Београда и Приштине! ОВО ЋЕ ИХ БОЛЕТИ

8 фебруара 2019

У седишту Уједињених нација у Њујорку синоћ је одржана седница Савета безбедности о ситуацији на Косову, а ставове Србије заступа шеф дипломатије Ивица Дачић.

Председавајући из Екваторијалне Гвинеје предсавио је министра Дачића као званичника Србије, а Флору Читаку само по имену и презимену.Као и на прошлој седници Савета безбедности о ситиацији на Косову, председавајући није спомињао лажну државу Косово. Флора Читаку, представљена је само као госпођа.

Представница лажне државе државе Косова у САД Флора Читаку огласила се на Твитеру.

– Идем у Њујорк на још један бесмислен састанак СБ поводом (тзв.) Косова. Узнемирујуће је видети у којој мери се платформа СБ УН изобличује у театар у ком Србија долази и дели приче у које чак ни сама не верује – написала је Читаку и додала да је „тзв. Косово ту да остане“.

Поред залагања за очување редовне динамике и формата седница Савета безбедности о раду УНМИК-а, као и подршке раду ове мисије у несмањеном обиму и са неизмењеним мандатом, министар Дачић у свом излагању даје осврт на извештаје генералног секретара Уједињених нација о раду УНМИК-а.

Поред тога, износи и нашу оцену актуелне ситуације на Косову и Метохији, посебно у контексту низа провокативних и једностраних потеза Приштине у претходном периоду, као и повећаног броја напада на Србе и њихову имовину у Покрајини.

Одржавање седнице је било неизвесно због противљења САД, Велике Британије, Немачке и Пољске иако је Екваторијална Гвинеја, која овог месеца председава СБ УН изразила спремност да то питање стави на дневни ред.

(Ало)

KOMENTARI2 коментара

  1. Zoran says:

    Havala Divcu sto primio Kosovo u sport.

  2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    NARAVNO KAD NISU I NIKADA NE MOGU BITI DRŽAVA,MOGU BITI SAMO POD NAMA AP ILI KAO NELOJALNI GRAĐANI PROTERANI.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u