СИРИЈА ОБЈАВИЛА ЦЕЛОМ СВЕТУ: Сви су се смејали, ЕВО ШТА ЈЕ ЗАПРАВО С-300

SIRIJA OBJAVILA CELOM SVETU: Svi su se smejali, EVO ŠTA JE ZAPRAVO S-300

6 novembra 2018

Ratno vazduhoplovstvo Izraela nije gađalo pozicije u Siriji nakon što je Rusija predala sirijskoj vojsci protivvazdušne raketne sisteme S-300, saopštio je portalu „Masdar njuz“ neimenovani vojni izvor u Damasku.

Izraelsko Ratno vazduhoplovstvo nastavlja da leti duž sirijskih granica u području istočnog Libana, ali nisu bili zabeleženi slučajevi kršenja vazdušnog prostora Sirije od trenutka isporuka S-300 početkom oktobra, saopštio je neimenovani izvor.On je negirao i informacije Rojtersa da je izraelska avijacija gađala niz objekata na teritoriji Sirije nakon incidenta sa ruskim Il-20 koji je bio oboren 18. septembra, nedaleko od obale Sredozemnog mora.

Sagovornik lista je dodao da u ovom trenutku ruska vojska nastavlja da obučava sirijske specijalce da koriste protivvazdušne raketne sisteme u provincijama Latakiji i Hama.

Ruski avion Il-20, koji se nalazio na 35 kilometara od obale Sredozemnog mora, oboren je 17. septembra kada se vraćao u avio-bazu Hmejmim. Nakon toga Rusija je isporučila Siriji tri diviziona protivvazdušna raketna sistema S-300 PM-2.

(Sputnjik)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *