СИТУАЦИЈА СВЕ НАПЕТИЈА – КОНФЛИКТ БЛИЗУ: Руси шаљу бродове да спрече…

SITUACIJA SVE NAPETIJA – KONFLIKT BLIZU: Rusi šalju brodove da spreče…

27 avgusta 2018

Situacija na severu Sirije je veoma napeta ovih dana i mnogi sa zabrinutošću očekuju razvoj situacije. Sirija je odlučna da jednom za svagda reši pitanje pobunjenika, džihadista i terorista u zemlji i donese mir i sigurnost mirnim građanima.U toku je slanje jedinica Sirijske arapske armije na položaje u severozapadnoj provinciji Idlib u nameri da se prvo u njoj obračunaju sa teroristima i ostacima Islamske države, a nakon toga odatle krenu u čišćenje Hame i Latakije.

Četvrta oklopna divizija i novoformirana jedinica Republikanske garde “Obalski štit” će predvoditi celu akciju sa svojih položaja u blizini Albukamala.

U međuvremenu zvaničnici Amerike, Velike Britanije i Francuske su izneli tvrdnje kako se sirijska vlada sprema da upotrebi hemijsko oružje u tom regionu i izjavili kako će u tom slučaju reagovati i uputili brodove u region.

Sama tvrdnja o tako nečemu je smešna, jer sirijska vlada dobija rat protiv pobunjenika i nema razloga da koristi oružje masovnog uništenja, koje, uzgred, i nema, izjavili su ruski zvaničnici na sve to.

Ruska avijacija svakodnevno bombarduje položaje terorista na severu Sirije, ali ovih dana su primećeni i pokreti ruskih jedinica koji ne mogu da se objasne samo potrebom da se eliminišu teroristi.

Naime, kroz Bosfor je, u nekoliko dana prošla prava armada ruskih brodova i uputila se prema Siriji.

Naročitu pažnju su izazvale fregate opremljene moćnim protivbrodskim raketama koje definitivno nisu tu, a nisu ni opremljene da bi vodile dejstva protiv terorista, već za zaštitu obale i drugih brodova.

Postavlja se pitanje protiv koga će, u slučaju potrebe, dejstvovati ti brodovi Ruske Federacije?

Da li su oni tu u svrhu odvraćanja napada Amerike, Britanije i Francuske na položaje sirijske vojske?

Sve su to pitanja na koja nema odgovora, ali je činjenica da tolika koncentracija vojne sile na tako malom prostoru nije dobra za mir, jer najmanji okršaj između suprotstavljenih strana može da bude uvod u Treći svetski rat.

(Pravda)

KOMENTARI11 komentara

 1. PRVA LINIJA says:

  IDEMO TO... VREME JE ZA JEDNO JASNO RUSKO NJET... ILI NIJE??? LUPI BRE SAKOM O STO I RECI... RECI,,SAMO DOTLE, DO TOG KAMENA, MOZES STATI NOGOM POGANOM"... VREME JE...

  • JmBg says:

   Međunarodno odnosni ne rešavaju se hormonima a šakom o sto se lupa u kafani. Da je Rusija laka na obaraču, svet bi odavno bio u haosu. Manje čitati vesti iz sveta kao sportsku rubriku.

 2. Deda Micko says:

  Nema ko to da uradi, Putin je mlakonja koji samo slusa sta mu naredjuje Natanjahu.

  • Filip says:

   Gorane, zašto si promenio ime?

   • Goran says:

    Gle našeg Filipa, a ja mislio da je otišo na more?

  • Dr.Drkar says:

   a ti si kreten koji priča nebuloze.

 3. slobo says:

  HA HA HA Filipe nije ga tesko bilo skontat .I ja sam to odmah primjetio

 4. Velika Metla says:

  "Sirija je odlučna da jednom za svagda reši pitanje pobunjenika, džihadista i terorista u zemlji i donese mir i sigurnost mirnim građanima". Dok se vojnim putem ne reši situacija sa Vol Stritom i pirgavim nakotom teško da ćete to uspeti! Daće Bog da se barem donekle reši ova situacija u korist slobodnog sveta,mada sumnjam,jer zapad bez pljački ne može da opstane!

 5. NIKOLA says:

  stalno price o trecem svetskom ratu nek bude bio bih on davno da nato fasisti znaju i mogu napali bih rusiju ne bih cekali sigurno. darusi a nece sigurno pogode ne s broda nego kopna kinzalom iuli iksanderom povecnog dometa 2500km brodove s srijsikih polozaja nista se ne bih desilo jer nato nece napasti isriju s pvo dometa 280 km i tko zna koliko raketa a imaju ih preko 3000 jer su ih kupovali u 80 godina ovaj sistem je modernzirian ovkao ce ovi opet gadjati neke aerodrome ovi gledati i skidadti nekim pancirima itd

 6. Dane Radakovic says:

  sile se bore za bogastvo muslimansko SILA RUSIJA I AMERI I KINA Sirotinjo i Bogu si teska

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *