СКАНДАЛ У БЕЧУ! Урађена МОНСТРУОЗНА СТВАР са Косовом, Србија ХИТНО НАПУСТИЛА СКУП! ШПАНИЈА ПОДРЖАЛА СРБИЈУ

СКАНДАЛ У БЕЧУ! Урађена МОНСТРУОЗНА СТВАР са Косовом, Србија ХИТНО НАПУСТИЛА СКУП! ШПАНИЈА ПОДРЖАЛА СРБИЈУ

11 октобра 2018

Делегација Одбора за спољне послове српског парламента напустила је у четвртак, заједно са делегацијом шпанског парламента, Међупарламентарну конференцију о заједничкој спољној и безбедносној политици ЕУ у Бечу, због начина како је на скупу представљено тзв. Косово.Српску делегацију предводи председник Одбора Жарко Обрадовић.

Делегације парламената Србије и Шпаније протествовале су због представљања привремених институција из Приштине са заставом и називом „Косово“ без звездице, наводи се у саопштењу Скупштине Србије.

Конференција се одржава у оквиру шестомесечног председавања Републике Аустрије Саветом Европске уније.

Српска делегација је јуче, уочи одржавања Конференције, а након обавештења о листи учесника, упутила захтев да представници привремених органа из Приштине буду представљени у складу са Споразумом о регионалном представљању.

Исте ставове имала је и делегација Парламента Краљевине Шпаније.

Како организатор, Парламент Републике Аустрије, није желео да уважи захтев двеју делегација, представници Народне скупштине Републике Србије и Парламента Краљевине Шпаније напустили су заседање.

„Организатор није испоштовао ни статут Конференције који предвиђа да статус посматрача могу имати само државе кандидати за чланство у ЕУ или државе чланице НАТО“, истиче се у саопштењу.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. raikkonen says:

    eehh jak shtih...zabole ih paprika shto su napustili,znaju oni da kvislinzi glumataju da su kao ljuti..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u