СKАНДАЛ! Зимоњића играчи „иза леђа“ сменили са места селектора

SKANDAL! Zimonjića igrači „iza leđa“ smenili sa mesta selektora

18 decembra 2020

Novi selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije je Viktor Troicki, a sa te funkcije je smenjen Nenad Zimonjić.

Dosadašnji selektor se tim povodom oglasio putem Tvitera, a kako navodi sa funkcije su ga „iza leđa“ smenili reprezentativci.

– Veoma sam iznenađen odlukom igrača da me smene sa pozicije selektora Dejvis kup tima Srbije. Imao sam želju da nastavim sa radom na toj poziciji, sa čime su svi igrači bili upoznati, kao i sa rokovima za prijavu novih kandidata – napisao je Zimonjić u objavi za javnost.– Nakon isteka roka za prijavu 24. oktobra, saopšteno mi je od strane TSS da sam jedini kandidat koji je ispunio sve uslove. U prilog tome idu i odlični rezultati koji su postignuti za vreme mog mandata (od 2017. do 2020. godine), sjajne atmosfere u timu, kao i moje znanje i iskustvo stečeno tokom 26 godina nasutpanja za reprezentaciju.

Potom je objasnio malo bolje kako se sve desilo.

– Pozvao me je telefonom 1. novembra i obavestio da su igrači imali sastanak u Parizu tog dana i da su izrazili želju da on bude novi selektor, bez objašnjenja i konkretnih razloga zašto me smenjuju. Napominjem da nisu sa mnom razgovarali ni u jednom momentu o eventualnim problemima, nezadovoljstvu ili mogućoj promeni selektora. Trudio sam se da pomognem svih našim igračima i da im budem podrška, ne samo u reprezentaciji. Nekoliko dana kasnije, 3. novembra sam saznao da su igrači naknadno dostavili molbu TSS da Troicki bude novi selektor, 25. novembra mi je saopštena odluka TSS da konkurs bude produžen do naredne subote.

Na kraju, istakao je da je ponosan na sve što je postigao sa Dejvis kup reprezentacijom.

– Na sve te rezultate sam ponosan, kao i na činjenicu da su me igrači izabrali da budem selektor i za Dejvis kup i za ATP kup. S tim u vezi sam bio uveren da se moja stručnost, iskustvo i znanje ne dovode u pitanje – poručio je Zimonjić.

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Gde je humani Nolo da se oglasi povodom ovoga. Nigde, jer ga situacija u srpskom tenisu ne interesuje. Taj zivi za dolar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *