Skupština Srbije: Žestoka svađa u parlamentu, sednica nastavljena posle pauze

Skupština Srbije: Žestoka svađa u parlamentu, sednica nastavljena posle pauze

16 jula 2014

skupstina-srbije--650x431Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas raspravu posle jednočasovne pauze koju je odredila predsednica Skupštine Maja Gojković zbog potrebe da se, kako je rekla, smire strasti među poslanicima.

Pauza je napravljena nešto pre uobičajenog vremena zbog stavova koje je izneo poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović, a kada je šef poslaničke grupe NDS Marko Đurišić počeo da odgovara na optužbe, tada predsedavajući parlamentom Igor Bečić (SNS), oduzeo mu je reč.

Đurišić je hteo da reaguje na optužbe Martinovića o velikim zloupotrebama demokrata, koje je nazvao „žutim dahijama“.
Pošto je Đurišiću oduzeta reč, u raspravu su se, pa i bez date reči, uključili drugi poslanici opozicije, pa je Gojković, koja se u međuvremenu vratila u salu, odredila jednočasovnu pauzu da bi se, kako je rekla, smirile strasti među poslanicima.

Đurišić je u izjavi novinarima u parlamentu rekao da smatra kako u Skupštini postoje dvostruki aršini.

„Martinović je u svom izlaganju gotovo sve vreme iznosio uvrede, pet puta je nazvao predstavnike opozicije – lopovi i kradljivci. Zzeleo sam da reagujem, da kažem da je nemoguće da postoje dvostruki aršini i predsedavajući je prekršio Poslovnik, oduzeta mi je bila reč, iako ne znam zbog čega“, rekao je Đurišić.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković je komentarišući ovaj događaj rekao da je u parlamentu došlo do divljanja.

„Gospoda iz SNS-a su jedno vreme mogli da potiskuju prošlost…mozete vi da izađete iz radikala, ali ne mogu radikali iz vas“, odgovorio je Živković novinarima u parlamentu na pitanje kako komentariše zbivanja u sali.

„To bahaćenje sa mesta predsednice parlamenta mora da se prekine“, zaključio je Živković.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *