Шљиве јачају имунитет

Шљиве јачају имунитет

1 септембра 2017

Србија је земља шљива, а баш оне се налазе на врху листе најјачих антиоксиданаса, барем када је реч о воћу. Најздравије су када се једу свеже, али ни у сувом или куваном облику не губе много на лековитости.

Чак и сушене имају два пута више антиоксидативних својстава од осталог сувог воћа, па се препоручују у свакодневној исхрани. Стручњаци саветују да се дан започне комбинацијом исецканих шљива, житарица, јогурта и меда.

Ови миришљави плодови садрже јединствени фитонутријент, као и неохлорогенску и хлорогенску киселину, који припадају породици фенола. Шљиве су богате витамином Ц и Е, бетакаротеном, калијумом, магнезијумом, фосфором, гвожђем и дијететским влакнима која помажу код снижавања холестерола у крви и регулишу опстипацију. Ако имате дилему при куповини, треба да знате да су чврсте, са петељком и мало замагљеном површином најбољи избор.

KOMENTARI



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u