ШОЈГУ ОТКРИО: Ево о чему сањам!

ШОЈГУ ОТКРИО: Ево о чему сањам!

22 септембра 2019

ГЛАВНА претња Русији и целом свету су Сједињене Државе са њиховом вером у своју војну супериорност – оценио је Сергеј Шојгу.

У наставку је нагласио: „Надам се данас прави велики рат није, што би се рекло, на дневном реду. А какве би његове последице биле – јасно је свакоме. Поводом трећег светског рата постоји мноштво изјава. Мени се најадекватнијом и најтачнијом чини ова: не знам какав би био трећи светски рат. Али, знам да би био последњи“.Руски министар је посебно нагласио:

„При данашњем нивоу информатизације и аутоматизације у управљању наоружањем – велика је вероватноћа да дође до грешке“.

Шојгу је рекао да се нада да ће у Украјини успети да охладе „усијане главе које маштају да на тенковима уђу у Москву. Доћи ће време да екстремисти у Украјини буду заустављени. Штета што се то није већ догодило. Украјинци су нама братски народ. Моји рођаци са мајчине стране су из Украјине. Тамо је сахрањен мој деда. Уосталом, мене су, кад сам имао пет година, крстили у једној цркви у Стаханову у Луганској области“.

Министар одбране Русије открио је и да машта да се врати у Сибир и објаснио зашто:

„Сањам да тамо подигнем град, још боље – два. Убеђен да ће се овај мој сан реализовати. Желим да се вратим у време своје младости“.

Шојгу је признао да осећа „велику носталгију по СССР“:

„Волео сам атмосферу која је тада владала. И у Братку, у којем сам једно време живео. На сву срећу, данас у Русији опет постоје велики пројекти какви су некада били Комсомољск-на-Амуру, Краснојарска и Сајано-Шушенска хидроцентрала, Бајкало-Амурска железничка магистрала, велики системи у Иркутској области, Братска хидроцентрала“.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u