ШОЈГУ ОТКРИО: Ево о чему сањам!

ŠOJGU OTKRIO: Evo o čemu sanjam!

22 septembra 2019

GLAVNA pretnja Rusiji i celom svetu su Sjedinjene Države sa njihovom verom u svoju vojnu superiornost – ocenio je Sergej Šojgu.

U nastavku je naglasio: „Nadam se danas pravi veliki rat nije, što bi se reklo, na dnevnom redu. A kakve bi njegove posledice bile – jasno je svakome. Povodom trećeg svetskog rata postoji mnoštvo izjava. Meni se najadekvatnijom i najtačnijom čini ova: ne znam kakav bi bio treći svetski rat. Ali, znam da bi bio poslednji“.Ruski ministar je posebno naglasio:

„Pri današnjem nivou informatizacije i automatizacije u upravljanju naoružanjem – velika je verovatnoća da dođe do greške“.

Šojgu je rekao da se nada da će u Ukrajini uspeti da ohlade „usijane glave koje maštaju da na tenkovima uđu u Moskvu. Doći će vreme da ekstremisti u Ukrajini budu zaustavljeni. Šteta što se to nije već dogodilo. Ukrajinci su nama bratski narod. Moji rođaci sa majčine strane su iz Ukrajine. Tamo je sahranjen moj deda. Uostalom, mene su, kad sam imao pet godina, krstili u jednoj crkvi u Stahanovu u Luganskoj oblasti“.

Ministar odbrane Rusije otkrio je i da mašta da se vrati u Sibir i objasnio zašto:

„Sanjam da tamo podignem grad, još bolje – dva. Ubeđen da će se ovaj moj san realizovati. Želim da se vratim u vreme svoje mladosti“.

Šojgu je priznao da oseća „veliku nostalgiju po SSSR“:

„Voleo sam atmosferu koja je tada vladala. I u Bratku, u kojem sam jedno vreme živeo. Na svu sreću, danas u Rusiji opet postoje veliki projekti kakvi su nekada bili Komsomoljsk-na-Amuru, Krasnojarska i Sajano-Šušenska hidrocentrala, Bajkalo-Amurska železnička magistrala, veliki sistemi u Irkutskoj oblasti, Bratska hidrocentrala“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *