ШОЈГУ ОТКРИО: Свакодневно одбијамо нападе са Запада

ШОЈГУ ОТКРИО: Свакодневно одбијамо нападе са Запада

22 септембра 2019

Специјалне службе западних држава свакодневно предузимају на стотине покушаја да се убаце у комуникациони систем руских Оружаних снага, изјавио је министар одбране Русије у интервјуу за „Московски комсомољац“.

Шојгу наводи да се Запад стално меша у послове војске.

„По неколико стотина пута на дневном нивоу покушавају да уђу у нашу мрежу комуникације“, додао је министар.Као други пример он је навео покушаје одређених лица да „по налогу из иностранства“ дођу до информација о породицама погинулих војника који су служили у специјалним службама.

Шојгу је додао да се и у руским и у светским медијима појављују лажне вести о руској војсци.

„Наводно смо бомбардовали болницу, припремамо се да заузмемо неку земљу, десетине сандука је негде стигло, неко од људи из руководства Министарства одбране је нешто направио“, набројао је министар наслове из медија.

Према речима министра, за борбу против таквих информационих напада формирана је Главна војно-политичка управа.

Шта је главна претња Русији

Америчка увереност у сопствену супериорност и могућност предузимања неразумних корака главна су претња Русији и другим државама, сматра Шојгу.

„Када је неко свестан да је рањив и када је заинтересован за очување равнотеже и опште безбедности, то га приморава да укључи мозак. А када сматра, као што то по инерцији раде у Америци, да баланс снага нагиње у његову корист, у глави му се могу јавити различите идеје, укључујући и оне најирационалније“, објашњава министар.

Према Шојгуовим речима, с тренутним нивоом информатизације и аутоматизације, висока је вероватноћа грешке у систему управљања наоружањем. Управо зато, по његовом мишљењу, у последње време је у први план изашло питање информационе безбедности.

Притом, министар сматра да засад не постоји ризик учешћа Русије у великом рату.„Ризици и последице које са собом носи глобални рат су свима очигледни“, навео је он.

Министар одбране је додао да се Русија успешно супротставља Сједињеним Државама.

„Супротстављамо се захваљујући нашој науци, индустрији, нашим новим моделима. Осим тога, не покушавамо да се такмичимо са њима на свим фронтовима. Ако анализирате војни буџет САД, схватићете да они много троше на базе које се налазе по целом свету. Америка таквих база има 170“, рекао је министар, нагласивши да су трошкови САД само за операцију у Авганистану колико и годишњи руски буџет.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad2 says:

    pa može im se da bacaju pare, i onako ih besplatno štampaju..za sada.Ali neće to još dugo moći tako.Uskoro počinje VELIKO povlačenje amerike ili VELIKI rat , jedna od te dve stvari će se desiti u sledećih 4-5 god.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u