ШОЈГУ ОТКРИО: Свакодневно одбијамо нападе са Запада

ŠOJGU OTKRIO: Svakodnevno odbijamo napade sa Zapada

22 septembra 2019

Specijalne službe zapadnih država svakodnevno preduzimaju na stotine pokušaja da se ubace u komunikacioni sistem ruskih Oružanih snaga, izjavio je ministar odbrane Rusije u intervjuu za „Moskovski komsomoljac“.

Šojgu navodi da se Zapad stalno meša u poslove vojske.

„Po nekoliko stotina puta na dnevnom nivou pokušavaju da uđu u našu mrežu komunikacije“, dodao je ministar.Kao drugi primer on je naveo pokušaje određenih lica da „po nalogu iz inostranstva“ dođu do informacija o porodicama poginulih vojnika koji su služili u specijalnim službama.

Šojgu je dodao da se i u ruskim i u svetskim medijima pojavljuju lažne vesti o ruskoj vojsci.

„Navodno smo bombardovali bolnicu, pripremamo se da zauzmemo neku zemlju, desetine sanduka je negde stiglo, neko od ljudi iz rukovodstva Ministarstva odbrane je nešto napravio“, nabrojao je ministar naslove iz medija.

Prema rečima ministra, za borbu protiv takvih informacionih napada formirana je Glavna vojno-politička uprava.

Šta je glavna pretnja Rusiji

Američka uverenost u sopstvenu superiornost i mogućnost preduzimanja nerazumnih koraka glavna su pretnja Rusiji i drugim državama, smatra Šojgu.

„Kada je neko svestan da je ranjiv i kada je zainteresovan za očuvanje ravnoteže i opšte bezbednosti, to ga primorava da uključi mozak. A kada smatra, kao što to po inerciji rade u Americi, da balans snaga naginje u njegovu korist, u glavi mu se mogu javiti različite ideje, uključujući i one najiracionalnije“, objašnjava ministar.

Prema Šojguovim rečima, s trenutnim nivoom informatizacije i automatizacije, visoka je verovatnoća greške u sistemu upravljanja naoružanjem. Upravo zato, po njegovom mišljenju, u poslednje vreme je u prvi plan izašlo pitanje informacione bezbednosti.

Pritom, ministar smatra da zasad ne postoji rizik učešća Rusije u velikom ratu.„Rizici i posledice koje sa sobom nosi globalni rat su svima očigledni“, naveo je on.

Ministar odbrane je dodao da se Rusija uspešno suprotstavlja Sjedinjenim Državama.

„Suprotstavljamo se zahvaljujući našoj nauci, industriji, našim novim modelima. Osim toga, ne pokušavamo da se takmičimo sa njima na svim frontovima. Ako analizirate vojni budžet SAD, shvatićete da oni mnogo troše na baze koje se nalaze po celom svetu. Amerika takvih baza ima 170“, rekao je ministar, naglasivši da su troškovi SAD samo za operaciju u Avganistanu koliko i godišnji ruski budžet.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad2 says:

    pa može im se da bacaju pare, i onako ih besplatno štampaju..za sada.Ali neće to još dugo moći tako.Uskoro počinje VELIKO povlačenje amerike ili VELIKI rat , jedna od te dve stvari će se desiti u sledećih 4-5 god.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *