ШОЈГУ ПОТВРДИО – Русији више нико ништа не може! (ВИДЕО)

ŠOJGU POTVRDIO – Rusiji više niko ništa ne može! (VIDEO)

23 februara 2017

132393_radiolaktor-2_f

– Na celoj teritoriji Rusije formirano je radiolokaciono polje za zaštitu od raketnog napada- izjavio je ruski ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, odgovarajući na pitanja poslanika Državne dume.

Šojgu je objasnio da je konstruisanje novih radara omogućilo da se prvi put u istoriji nove Rusije formira povezano radiolokaciono polje.

Na ovaj način, sistem upozorenja o raketnim napadima je aktivan u svim strateškim vazdušno-kosmičkim pravcima i po svim trajektorijama leta balističkih raketa.

– U sklopu modernizacije Oružanih snaga Rusije, savremena vojna tehnika u jedinicama stalne borbene gotovosti iznosi 58,3 odsto, a ispravnost – 94 odsto – izjavio je Šojgu.

Uz to, udeo lansirnih sistema strateških raketnih snaga koji se nalazi u stanju borbene gotovosti iznosi 99 odsto.

Građanski rat u Siriji je faktički završen, nakon što je u toj zemlji objavljeno primirje, saopštio je šef ruskog vojnog resora.

Tokom izvođenja napada ruskih vazdušno-kosmičkih snaga ubijeno je 3.119 militanata, uključujući 26 komandanata, saopštio je Šojgu.

On je dodao da su ruske specijalne snage odigrale ključnu ulogu u likvidaciji terorista tokom borbi u Siriji i korekciji udara avijacije.

„Likvidirano je 40 kampova za obuku, 475 komandnih centara, 45 fabrika za proizvodnju municije“, naveo je ruski ministar.

(Informer)

 

KOMENTARIJedan komentar

  1. darko says:

    veoma znacajno sto znaci rusi mogu rusiti trajektorije blaistickih raketa dalkeo od granica rusije 1500km ili cak `18 000 km ako balisticki m raketama pogadaju druge balisitcke rakete u vazduhu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *