ШОЈГУ: „Србија 1999. године се више неће догодити“

ШОЈГУ: „Србија 1999. године се више неће догодити“

2 јануара 2017

1018073220-shoigu-54

Министар одбране Руске Федерације, генерал армије Сергеј Шојгу, рекао је да је потенцијал суперкомпјутера Националног центра за управљање одбраном колосалан и да се не користи ни половина његових тренутних могућности.

За сам суперкомпјутер је рекао: „Он има отворену архитектуру. Из њега се могу уклонити неки блокови и стављати нови. Његове могућности се могу и ширити и повећавати. Резерве су такође колосалне“.

Шојгу је објаснио и зашто се не користи тренутно ни половина потенцијала централног суперкомпјутера Оружаних снага Руске Федерације: „За веће коришћење његових могућности потребно је даље ‘кљукање’ те машине додатним подацима“.

А могућности суперкомпјутера – посебно његову способност да анлаизира ситуације и нуди закључке, полазећи од података којима је био ‘нахрањен’ – Шојгу је илустровао на примеру НАТО операција против Југославије.

„То је била велика НАТО операција. Да би је извели, извршили су концентрацију ратних бродова, примакли ракете на одређене локације и одређена растојања. Ако сутра из неке зоне почну да стижу сличне информације, суперкомпјутер ће нас упозорити: ‘Пријатељи, та ситуација 90 одсто личи на оно што је било 1999. у Србији. Постоји опасност да се у тој зони понови оно што је било у Србији. Предузимајте мере'“, објаснио је шеф руских оружаних снага.

Оперативна моћ руског војног суперкомпјутера, према проценама, три пута је већа од могућности суперкомпјутера који користи Пентагон.

Начелник руског Националног центра за управљање одбраном – генерал Михаил Мизинцев – тврди да његов суперкомпјутер може да чува 19 пута више података него онај којим располаже америчко Министарство одбране.

Извор: fakti.org

KOMENTARI3 коментара

  1. zoran says:

    KAO STO SAM UVIJEK GOVORIO, SUPERKOMPJUTER U VIRDZINIJI BOMBARDOVAO JE JUGOSLAVIJU. JER, OTKUD AMERICKI BRODOVI U RATNOJ LUCI LORA KOD SPLITA BAS KADA SE DESAVALA 'OLUJA'? OTKUDA AMERICKI AMBASADOR PITER GALBRAJT NA TENKU KOJI JE UBIJAO SRPSKE CIVILE KOJI SU BJEZALI IZ SRPSKE KRAJINE. PA ODGOVOR JE JASAN: TREBALO JE POLUPATI PROTU-ELEKTRONSKA SREDSTVA I RADARE REPUBLIKE SRPSKE KRAJINE A KOJI SU BILI DIO INTEGRISANOG ODBRAMBENOG RADARSKOG SISTEMA JUGOSLAVIJE JOS IZ 80-IH GODINA PROSLOG VIJEKA. POLUPAVSI RAKETAMA SA SVOJIH RATNIH BRODOVA U LORI SVE SISTEME VEZE REPUBLIKE SRPSKE KRAJINE, SVA SRPSKA ODBRANA SE RASPALA I DOSLO JE DO RASULA. RADARSKI SISTEMI SU BILI ZILA KUCAVICA ODBRANE. SAMO SU POJEDINI PODOFICIRI NA TERENU PRAVILI ODLUKE, SPORADICNO, ALI NEVEZANO JEDAN OD DRUGOGA. DRUGIM RIJECIMA, OVO JE BIO RAT IZMEDJU AMERIKE I REPUBLIKE SRPSKE KRAJINE ODNOSNO SRBIJE. TAJ RAT JOS UVIJEK TRAJE. KOLIKI JE IMPAKT IMALO AMERICKO UKLJUCENJE NA STRANI 'OLUJE' VIDI SE I IZ TOGA STO JE TREBALA CAK DA PADNE I BANJALUKA. U BUDUCOJ ODBRANI SRPSKIH ZEMALJA TREBACE POSEBNU PAZNJU POSVETITI SISTEMIMA VEZE, ELEKTRONSKIM DEJSTVIMA I PROTU-DEJSTVIMA. SRBIJA MORA DOBITI IZLAZ NA MORE, PO MEDJUNARODNOM PRAVU. ONOLIKO KOLIKO RUSIJA ULOZI U OVE SRPSKE SISTEME ODBRANE, TO CE EFEKTIVNO BITI KOLIKO CE ULOZITI U NJENU SOPSTVENU ODBRANU. JER JEDNOM KADA TI JE AMER PRISAO NADOMAK GRANICE, TI SI GOTOV. TU AMERU POMAZE SUPER-KOMPJUTER IZ VIRDZINIJE. ISTI ONAJ KOJI JE PREDVIDIO DA CE SLOBODAN MILOSEVIC POLOZITI ORUZJE I PRESTATI SA OTPOROM. A TO SE DESILO UKLJUCENJEM SUPER BOMBARDERA B-52 U NAPADE, B52 KOJI JE NOSIO TOVARE BOMBI SA FLORIDE, BACAO NA SHUME OKO PRIZRENA NOCU, A ZATIM SE VRACAO U SVOJU BAZU NA FLORIDI. TEPISIMA BOMBI PO SHUMAMA OKO PRIZRENA AMERI SU U SAMO JEDNOM DANU POBILI OKO 430 VOJNIKA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE. JER SUPER-KOMPJUTER U PODZEMLJIMA VIRDZINIJE JE IZRACUNAO DA CE TIM POTEZOM SLOBODAN MILOSEVIC OBUSTAVITI OTPOR, STO SE I DESILO. SUPER KOMPLUTER U STVARI NIJE NI BIO PREDVIDIO DA CE UOPSTE DOCI DO RATA. ON JE PREDVIDJAO DA CE SLOBODAN MILOSEVIC POPUSTITI JOS PRIJE RAMBUJEA. TACNOST SUPER KOMPJUTERA NIJE 100%. A KADA SE PREDVIDJANJE ISPOSTAVILO KAO GRESKA, AMER JE ISAO DALJE SVE JACE I JACE, DA BI IZASAO KAO POBJEDNIK, I TU JE AMER PRAVIO RATNE ZLOCINE I ZLOCINE PROTIV MIRA. ISTOVREMENO, AMER JE ZABRANIO DA SE U HASKOM SUDU SUDI ZA ZLOCINE PROTIV MIRA. STA TREBA DA BUDE ODGOVOR SRBIJE I RUSIJE I KINE? KOMPLETNA RESTAURACIJA SAVEZNE REPUBILKE JUGOSLAVIJE. TA RESTAURIRANA SR JUGOSLAVIJA OBUHVATICE SVA BRDA CRNE GORE, NIKSIC I HERCEG NOVI, KOMPLETNU BOSNU. SALVETA KOJU SU ISCRTALI MILOSEVIC I TUDJMAN U KARADJORDJEVU I KOJA SE CUVA U NARODNOM MUZEJU, BICE UPOTREBLJENA ZA RASPARCAVANJE. KOLIKO HRVAT DADNE AUTONOMIJE REPUBLICI SRPSKOJ KRAJINI, TOLIKO CE DOBITI AUTONOMIJE U ZAPADNOJ HERCEGOVINI.

  2. General VS says:

    Ti knjigu napisa hahaha hartija

  3. KNIN says:

    ZORAN@ ima ovde puno nelogicnosti u vezi ovoga oko Autonomije . Kazes da Bosna, Crna Gora trebaju potpasti pod Srpsku kontrolu sto je u sustini OK. ALI ti kazes koliko Hrvati daju Autonomije Srbima iz RSK toliko ce dobiti Hrvati u Hercegovini. Ima jedna ogromna greska koju si nesvesno napisao a to je da Srbima iz Bosne ne sporis pravo na drzavu sad dali na RS ili celu Bosnu manje je bitno ali im ne sporis. Dok za Srbe iz RSK trazis Autonomiju i nista vise od Autonomije. Kao prvo Srbi iz RSK istorijski duze zive na prostoru Krajine nego sto zive Srbi u Bosni pa me cudi po kojoj logici Srbi iz Bosne imaju pravo na drzavu a Srbi iz RSK nemaju to pravo???Ako uzmemo ovu Istorijsku cinjenicu da Srbi u Bosni jedno 300 godina krace obitavaju u Bosni za razliku od Srba iz RSK koji u Krajini zive i prije Kosovskog boja tvoja prica postaje uvredljiva za Srbe iz Krajine pa i sire. Osim toga nad Srbima iz Krajine tokom NDH vladavine pocinjen je genocid dakle prevashodno ustase su najvise pobile Srba Krajisnika u ukupnom broju Srpski zrtava iz drugog Svetskog rata. Ti ocigledno Srbima iz RSK nebi dozvolio da IMAJU DRZAVU uprkos ustaskom genocidu i uprkos bitisanju Srba Krajisnika na prostoru Krajine jedno 300.000 duze nego sto bitisu Srbi u Bosni. Ti takvim nacinom razmisljanja nesvesno dajes pravo Hrvatima na drzavu i dajes im pravo da NIKAD VISE Srbima ne vrate Krajinu. Ali Srbima iz Bosne bi dozvolio pravo na drzavu ne samo na RS nego i na celu Bosnu da polegnu pravo iako nad Srbima iz Bosne ustase i muslimani ni priblizna zverstva nisu pocinili u odnosu sta su pocinili Srbima iz RSK. Ako iko ima pravo na drzavu onda su to SRBI IZ KRAJINE jer istorijski duze bitisu u Krajini nego Srbi u Bosni i nad njima je pocinjen genocid tokom drugog Svetskog rata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u