ШОЈГУ: „Захвални смо Србији за подршку током операције у Алепу“ (ВИДЕО)

ШОЈГУ: „Захвални смо Србији за подршку током операције у Алепу“ (ВИДЕО)

22 децембра 2016

1018073220-shoigu-54

Руски министар одбране Сергеј Шојгу захвалио се Србији и премијеру Александру Вучићу за политичку подршку у извођењу хуманитарне операције у Алепу, пренео је РТ.

Након састанка који је у среду одржан у Москви, Сергеј Шојгу је рекао: „Задовољни смо позитивном динамиком развоја билатералне војне сарадње. Радимо на извођењу заједничких војних вежби и очекујемо да то постане пракса“.

Шојгу је изразио захвалност Србији због подршке руској иницијативи за хуманитарну операцију у Алепу, као и за слање хуманитарне помоћи Сирији. „Напоменуо бих да центар који смо још одавно успоставили заједно са колегама из Србије одлично функционише. Србија је, не на речима већ на делу, потврдила спремност да апомогне сиријском народу у тешким временима“, истакао је Шојгу.

Вучић је рекао да је за нас веома важно да кажемо да је Русија помогла Републици Србији да настави унапређивање оперативних могућности својих оружаних снага. „Такође бих желео да још једном потврдим да смо ми војно неутрална држава, о чему сам већ говорио у Бриселу и у Вашингтону у САД-у“, нагласио је Вучић.

(Pravda)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Za Srbiju says:

    Шојгу се захваљује на "великој помоћи" и смешка, јер је прочитао овог болесника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u