ШОЈГУ: „Захвални смо Србији за подршку током операције у Алепу“ (ВИДЕО)

ŠOJGU: „Zahvalni smo Srbiji za podršku tokom operacije u Alepu“ (VIDEO)

22 decembra 2016

1018073220-shoigu-54

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu zahvalio se Srbiji i premijeru Aleksandru Vučiću za političku podršku u izvođenju humanitarne operacije u Alepu, preneo je RT.

Nakon sastanka koji je u sredu održan u Moskvi, Sergej Šojgu je rekao: „Zadovoljni smo pozitivnom dinamikom razvoja bilateralne vojne saradnje. Radimo na izvođenju zajedničkih vojnih vežbi i očekujemo da to postane praksa“.

Šojgu je izrazio zahvalnost Srbiji zbog podrške ruskoj inicijativi za humanitarnu operaciju u Alepu, kao i za slanje humanitarne pomoći Siriji. „Napomenuo bih da centar koji smo još odavno uspostavili zajedno sa kolegama iz Srbije odlično funkcioniše. Srbija je, ne na rečima već na delu, potvrdila spremnost da apomogne sirijskom narodu u teškim vremenima“, istakao je Šojgu.

Vučić je rekao da je za nas veoma važno da kažemo da je Rusija pomogla Republici Srbiji da nastavi unapređivanje operativnih mogućnosti svojih oružanih snaga. „Takođe bih želeo da još jednom potvrdim da smo mi vojno neutralna država, o čemu sam već govorio u Briselu i u Vašingtonu u SAD-u“, naglasio je Vučić.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Šojgu se zahvaljuje na "velikoj pomoći" i smeška, jer je pročitao ovog bolesnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *