ШОЈГУ ЗАЛЕДИО ЗАПАД ПРЕД НОВУ ГОДИНУ: Русија располаже…

ŠOJGU ZALEDIO ZAPAD PRED NOVU GODINU: Rusija raspolaže…

29 decembra 2018

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu nazvao je oružane snage svoje zemlje najsavremenijim u svetu i apsolutno borbeno sposobnim.

U prednovogodišnjem obraćanju oficirima i vojnicima ocenio je da Rusija raspolaže vojnom silom koja joj osigurava „tvrde garancije nezavisnosti i bezbednosti“.Nije ni čudo. Iako je Nova godina na pragu, ruske podmornice i ratni brodovi plove svetskim okeanima, a vojne vežbe i pripreme drugih vrsta ne prestaju.

Na Krim je upravo stiglo deset savremenih Su-35.

Na poligonu kod Astrahana je PVO  jedinica iz sastava 58-me armije Južnog vojnog okruga obavila velika gađanja sa raketnim sistemima Tor-M2U koji mogu da dejstvuju i u pokretu.

Gađane su brze manevrišuće mete “Saman”, ali ih je desetak bilo oboreno.

(Fakti.org)

KOMENTARI4 komentara

 1. Budi Bog s nama says:

  Šta reći, Rusi imaju oružje kao garanciju mira, sigurnosti i bezvednosti. U Biblii piše: "Svi narodi se hvale bojnim kolima i konjima a mi imenom svog Boga." I najjači junak ako je protivan volji Božijoj biće kučina a gnev Božiji biće žiška koja ga pali. Ne zaista nije loše to što Rusi imaju čime da se odbrane i pomognu drugima, sve sa Božijim dopuštenjem, ali će svako od nas na kraju dobiti platu po delima svojim. Pravedni se opravaše svjim delima vere kroz Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista.

  • Deda Micko says:

   Ti si covece skrenuo s uma, raspitaj se za kliniku Laza Lazarevic.

 2. A akoM says:

  A da li Rusi imaju stabilnu i jaku državu-pamet-organizaciju-nauku-industriju-poljoprivredu-ekonomiju-financije-kulturu-unutrašnju i vanjsku politiku-itd.?!?Imaju li dovoljno jakih saveznika ili će sami protiv mnogih?!?Mogu li uopće izdržati i ružičastu revoluciju-rat,a kamo li Veliki Rat,i koliko dugo?!?Itd.,Itd.!Jer USA-Zapad,uz oružje,ima i sve to u tolikoj mjeri da atakira,a uskoro će i zbilja napasti!I to s superiornih pozicija uz Ruske granice!Jer su im Rusi to dopustili,uz svo oružje kojim se hvale!Znači da tu nešto ne štima?!?Ili suprotno,da sve toliko štima da će tim oružjem čak i ograničenom upotrebom dovesti svijet do ruba opstanka pa zato nastoje izbjeći Veliki Rat ako mogu?!?Vidjet će se!

  • Srbin says:

   Zbilja, ne komentariši vojni kapacitet pravoslavnih zemalja, nisi kompetentan! Važno je de svi ti društveni aspekti funkcionišu u “lijepoj tvojoj”...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *