ШОK! БУГАРИ УЦЕНИЛИ СKОПЉЕ! ХОЋЕТЕ У ЕУ?! МОЖЕ, АЛИ САМО АKО ПРИХВАТИТЕ ДА СУ МАKЕДОНЦИ БУГАРИ, извините се за злочине, одрекнете се цара Самујла, Гоце Делчева, Ћирила и Методија…. СПИСАK ЈЕ ПОДУЖИ…

ШОK! БУГАРИ УЦЕНИЛИ СKОПЉЕ! ХОЋЕТЕ У ЕУ?! МОЖЕ, АЛИ САМО АKО ПРИХВАТИТЕ ДА СУ МАKЕДОНЦИ БУГАРИ, извините се за злочине, одрекнете се цара Самујла, Гоце Делчева, Ћирила и Методија…. СПИСАK ЈЕ ПОДУЖИ…

9 октобра 2019

Влада Бугарске је на седници одобрила услове под којима Северна Македонија може да рачуна на почетак преговора о приступању Европској унији, а све тачке су у ствари део договора о добросуседским односима двеју земаља који је потписан 2017. године, саопштила је министарка спољних послова Бугарске Екатерина Захаријева.

Према министаркиним речима, Бугарска захтева да Северна Македонија започне поступак рехабилитације жртава југословенских репресија, које су погодиле оне који су се изјашњавали као Бугари.Поред тога, Скопље треба да одустане од било какве политике која је усмерена на признавање македонске мањине у Бугарској и да уклони све натписе на споменицима којима се подстиче мржња према Бугарској. Државне установе и медији такође морају да престану са говором мржње.

Брутални захтеви

Заједничка комисија за историјска питања требало би да постигне договор о заједничким историјским догађајима и да направи јасну слику како ће се те информације појављивати у школским уџбеницима.

– Подржаћемо почетак преговора, али уз обавезно укључивање тих услова. Бугарска ће пристати на придруживање Северне Македоније само након што та земља буде испуњавала све критеријуме – истакла је Захаријева.

Министар одбране Бугарске Kрасимир Kаракачанов је рекао да само од Скопља зависи да ли ће преговори почети ускоро, или ће то бити питање будућности.

Он је такође још једном подсетио на важност очувања историјске истине.

– Чини им се да су са једне стране историјске чињенице, а са друге стране су политичке чињенице или измишљени аргументи. Од свега тога желе да направе неку средину. Не, у историји не може бити компромиса – нагласио је Kаракачанов.

Према његовом мишљењу, званично Скопље само одуговлачи и користи комисију како би лукавством доспело у ЕУ.

Kаракачанов је изричит да Македонци неће моћи да се придруже ЕУ ако наставе са својом антибугарском политиком.Нерешена историјска питања

Подсетимо, након потписивања споразума о пријатељству, добросуседству и сарадњи између Северне Македоније и Бугарске пре две године, са радом је почела заједничка комисија за образовна питања, чији је задатак да расветли моменте из заједничке историје Македоније и Бугхарске.

Стране су успеле да се договоре о заједничком празновању цара Самуила, браће Ћирила и Методија и њихових ученика Kлимента и Наума, као и о томе како ће се информације о тим личностима представљати у школским удшбеницима у Бугарској и Северној Македонији.

Међу нерешеним споровима је и питање порекла револуционара Гоце Делчева, јер бугарска страна сматра да је он Бугарин, док Македонци инсистирају на томе да је Делчев македонске националности.

KOMENTARI20 коментара

 1. Kulak says:

  Tamo su živeli Srbi i Bugari,a onda su komunisti izmislili neku novu naciju.

  • Косовац says:

   @ Kulak, …..Тамо нису живели Бугари. Тамо су Бугари из Софије плаћали у дукатима Србину који би пристао да конвертује у Бугарина. Ако је неки Турчин конвертовао у Бугарина, знало се ко је то, и њих су Бугари називали Помаци. Ти Помаци су правили највеће злочине над Србима у I и II светском рату. …..Било је мало и у Македонији Бугара, али не толико да би присвојили територију. Чувеном српском хероју четнику Јовану Бабунском, Бугари су убили брата, Бабунски је отишао у српске комите, четнике, осветио брата, а у I светском рату је ушао у легенду, писао је и Арчибалд Рајс о њему. …………… Аутентичан пример конверзије Срба у Бугаре, још у 19. веку, дао је Српски велики дипломата краљевски српски генерални конзул Тодор Станковић, у свом делу „Путне белешке по Старој Србији 1871-1898“. Тада је Стара Србија (и Јужна), била под Турском влашћу, а белешке су веома драгоцене јер дају комплетну слику једног српског простора у том времену. Турци су у том периоду у неком смислу били доста коректни према Србима, па су 1871. почели да издају новине „Призрен“, штампане тако да све што је писало на турском језику било је преведено на српском. Тиме је руководио неки Сафет паша који је обилазио вилајет и проверавао како су новине примљене код Срба. Тако је једном приликом у Скопљу, примио неку рају на разговор, ту се десио неки Тодорче ћурћија (конвертит), за њега је паша имао информацију да је конвертовао у Бугаре и било му за то исплаћено 150 турских лира. (То је била тарифа, чак и у Приштини су Бугари неким Србима нудили толико). У разговору, Тодорче је рекао да је лепо што се новине штампају и на српском језику, али замера што нема и за њих Бугаре нешто тако. Сафет паша се досетио, па је из торбе извадио примерак неких новина штампаних у Бугарској, значи писало је на бугарском језику, и дао Тодорчету да их прочита. Тодорче туц, муц, није ни бекнуо. Турчин лако доказао да је Тодорче Бугарин који не зна Бугарски. Сада је можда Тодорче Македонац. Тада, знамо, није постојала Македонска нација. ……………Овај штос Сафет – паше би могли применити када бисмо написали два идентична текста на Хрватској латиници, па позвали неког Бошњака да нам каже који текст је написан Српски, а који Бошњачки. Евентуално да позовемо неког европског стручњака из Би-Би-Си, који имају на сајту падајућу листу за бошњачки језик.

  • Archelay says:

   Jeli Kulak.Kako to pominjes Srbe i Bugare a,kao,"Makedonci ne postoje",jeli burazeru?Otvori bilo koju bibliju pa ces videdi Makedonce a vas i Bugare-nema.Stamparska greska ili program globaliste koji love takvih poput tebe.Laku noc.

 2. Gardista says:

  Udario batko na bratka. Glupost

 3. Косовац says:

  Руку на срце, ја мислим да је порекло Гоцета Делчевића ипак Бугарско.

  • Za Srbiju says:

   Nije nego srbsko. Digao se u odbranu Srba od bugarčenja, a tada Makedonci nisu postojali. Oni postoje od 1948.g., kada je KPJ pravila makedonsku naciju, jezik i pismo. Prvo su englezi hteli da pomognu Delčeva, ali kada su shvatili da se bori za srbsku stvar, počeli su da ga guše. Drugo je što piše u knjigama, koje provode interese Brozove i vatikanske politike i svih naših neprijatelja.

   • Косовац says:

    @ Za Srbiju, …..Сагласан.

   • Archelay says:

    Kako to da "tada Makedonci nisu postojali"?A koga su grcki vazali Engleske od 1946-48 proterivale i ubijale sa danasnje severne teritorije Grcke?Nisu valjda bili Eskimi nego "Srbi"-kako ih oslovljavali neki neodgovorni iz Srbije.E onda,ako je tako zasto bi braca Grci ubijali i proterivali brace Srbe iz svojih ognjsta?Ili ako su bili Bugari,Zasto Bugarska cuti ako se njihovim"Bugarima" takvo nesto desava?Makedoncima ovo je danak neprihvacanja status privezaka za razliku od svih komsija.Ovo sto se desava je prolazno i Makedonci znaju ko su i sta su za razliku od komslje i opstace.Svaki narod posedzuje izrode pa tako Makedonski.

 4. теоретичар says:

  Келти су српског порекла.

  • Косовац says:

   @ теоретичар, …..Онда је и Гоце Делчевић био Келт. Признајем.

  • Косовац says:

   @ теоретичар, …..Јес' да је Гоце Делчевић био велики Бугарски јунак, али ништа од њега да га Срби нису мало погурали.

  • Косовац says:

   @ теоретичар, …..Ова слика Заева са шаком на срце и ова реч из наслова „Шок“, има неке сличности, погледај мало боље. …..Када се Шок искрено куне, он стави руку на срце, па каже „…..тако ми Бога…..“, сети се тада свог Српског порекла. ……….Шиптарска реч „шок“ значи на Српском „друг“. Тако су примарни комунисти вршили агитацију доле на Косову: „Шоку дхе шоће, бук и каламоће“. У преводу „Другови и другарице, 'леба и кукуруз“.

  • Косовац says:

   @ теоретичар, …..Иначе, ми Срби са Косова смо кукуруз звали „коломбоћ“. Можда Шиптари нису могли то да изговарају, па су упростили, као „каламоћ“, по принципу који су увек користили, ако нису имали свој назив, они су српску реч „преводили“ у духу својих тренутних интелектуалних достигнућа. ……….Иначе, има смисла да је садашњи назив „кукуруз – без њега и куку и леле“, назван по Колумбу – колумбоћ. Али сајт „Sta znaci” навија на варијанту да је то израз неких „Албанаца“ – српску реч је пренео у „албански речник“, већ виђено.

 5. Djoka Brica says:

  Srbi su bili iz podrucija Strumica odmah nakon bugarske okupacije 1941god proterani. Moj otac mi je to pricao. Laznoj drzavi tkz. severna Makedonija nista dobro ne zelim. Neka im je veciti stid i sramota za veleizdaju. To je teritorija stare Srbije. Amin, Boze pomozi!

 6. Za Srbiju says:

  Kada će Srbija da traži povrat svoje teritorije, zvane Stara Srbija? Kada će da naplati bugarizaciju i makedonizaciju Srba? Ne samo u Makedoniji, već i u Bugarskoj. Gde su bili ti "Makedonci" u vreme srbsko-turskih ratova u 18. i 19. veku? Sve su ratove vodili srbske vojvode i četnici. Gde su tzv. Makedonci u Prvom, pa u Drugom Balkanskom ratu, što sa Turcima, što sa Bugarima? Kome su Turci predali teritorije Stare Srbije (Makedonije) i sa kim su potpisali Mirovni sporazum? Gde su tzv.Makedonci u Veliko ratu? Ko je oslobađao tzv. Makedoniju? Ostadoše naši prednemanjićki i nemanjićki gradovi, kao i naša istorija, na milost i nemilost neprijateljima. Za šta smo mi ginuli u svim ratovima po tzv. Makedoniji? Kada će SPC da ispostavi račun za srbske crkve i manastire, koje je Josip Broz 1965.g. poklonio tzv. Makedonskoj crkvi, koju je sam izmislio??? "Ima li ovde Srba", pitao je onomad ruski ambasador.

  • Za Srbiju says:

   A Bugari da nam vrate mošti kralja Milutina. NJima treba ispostaviti račun za genocid nad Srbima u Srbiji i u Bugarskoj. Već kada se osiono javljaju, bez stida.

   • Gagi says:

    Za Srbiju... Tako je, apsolutno si sve u pravu. Najgore je to sto nasi "umni" politicari i istoricari uvek imaju neka preca posla.Osim toga, lepo si napisao da su te prostore oslobodili Srbi. Da li zaista mislis da ce komunisticki unuci ciji su dedovi inace stvorili naciju makedonaca,uopste razmatrati sta je bilo SRPSKO. Zar posle tolikog protoka godina nije jasno da su se oni upravo protiv Srba i borili. Zar jos nije jasno da smo od 45 god. okupirani i unistavani sve do danas. Srbi nemaju svoju drzavu a samim tim nisu u stanju ni da odlucuju o vaznim drzavnim pitanjima. Pogledaj samo sta su nam zadnjih decenija urdili tkzv. komunisticki disidenti.... "pogledaj dom svoj andjele"

  • Archelay says:

   Ti koiji tako duboko vredzas Makrdonce,nisi Srbin.Sada ako iznesem podatak da su srpski okupatori od 1913-1940 bacali zivu decu po furnama,vezivali devojke na krstu za 48 casovne na letnom suncu,zasto?Zato sto su se nihovi roditelji izjsnjavali za Makedonce.Ali ti su bili neprijatelji i srpskom narodu.Prema tome ti koji ti je terapija pljuvanje i vredzanje stvaras klijanyelu koji se ushicuje nesrece srpskog naroda.

 7. Косовац says:

  Добро бре, шта се отимате за тог Гоцета Делчевића, он је за свију нас.

 8. Archelay says:

  Uvrede Makedoncima je tradicionalno izzivlavanje nerealizovanih Srba.Jer,da bi bilo obrnuto shvatili bi sta to znaci kada neko pljuje po Srbina.A bas to odgovara i Lajceku,i Blera,i Bajdena i masa drugih probisveta.Ima puno razloga za pljuvanja protiv takvog olosa ali dostojanstvo uvek sadrzi rec-Bog jer,sta vredi imati svoju crkvu a pljuvati protiv njegovih zakonitosti nego verovanja satane i nestanka sveta.Opsti zakljucak i savet Ne bavite se bumerangom ako ne znate sa tim rukovati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u