ШОК ИЗЈАВА РУСКОГ ГЕНЕРАЛА: Ваша тактика против Москве више не функционише, МОРАЋЕТЕ…

ШОК ИЗЈАВА РУСКОГ ГЕНЕРАЛА: Ваша тактика против Москве више не функционише, МОРАЋЕТЕ…

10 фебруара 2021

Генерал-мајор Сергеј Липовој, председавајући Президијума Сверуске организације „Официри Русије“, херој Русије, позвао је америчко руководство да научи да игра по новим правилима.

Нови амерички председник Џозеф Бајден само што је стигао на власт, а већ је почео да врши велике промене у спољној политици државе.Током протекле две и по недеље успео је да врати Вашингтон париском климатском споразуму, одржи телефонске разговоре са руским председником Владимиром Путином и договори се с њим о продужењу споразума СТАРТ ИИИ.

И оно што је занимљиво јесте да продужење споразума није спречило америчког лидера да одмах нападне Москву.

Проблем са модерним Сједињеним Државама, према речима Сергеја Липовоја, лежи у томе што су оне „заиста исцрпљене“. И не говоримо само о санкционој политици против Русије, која не доноси резултате, већ и о томе да Вашингтон постепено губи своје позиције на међународној сцени.

У таквој ситуацији, Американци нису у стању да смисле ништа боље од етикетирања Русије, обећавајући да ће „Руси платити за све“.

„Истовремено, они не разумеју да ова тактика не само да више не функционише, већ полако почиње да иритира становништво и Сједињених Држава и савезничких земаља, посебно Европљане, са којима се Бајден заиста нада да ће сарађивати“, рекао је стручњак.

У вези са тим, није изненађујуће што Европа све више сарађује са Русијом по широком спектру питања. Већина држава схвата да у савременом свету треба да долази до изражаја обострано корисна сарадња, а не претње и увреде.

А Сједињене Државе, прилагођавајући се постојец́ој реалности, и даље морају да уче да играју по новим правилима, резимирао је Липовој.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI2 коментара

  1. I Love persida says:

    Pa kada već Putko reče Saši: "Znamo mi šta oni hoće". Međutim i dalje napadaju kao besni šakali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u